Afbeelding
Photo by The Creative Exchange on Unsplash

Een nieuwe stofzuiger kopen? Hier haal je in Ede je huishoudapparatuur

16 juli 2021 om 08:48 Partnercontent

Dat je alles online kunt kopen, betekent niet dat dat ook altijd even praktisch is. Van sommige zaken heb je nou eenmaal weinig verstand, en dan zijn 11342 reviews wel tof – maar ook net even te veel om door te lezen.

Waar koop je in Ede de beste stofzuigers?

Bij Plentyparts vind je niet alleen stofzuigers, maar ook andere benodigdheden zoals stofzuigerzakken. Ook bij Verkerk vind je alles voor in huis, zonder ver te hoeven reizen.

Geen zin om een stofzuiger naar huis te dragen? Dan kun je ook online shoppen, bijvoorbeeld bij Actuele Aanbiedingen waar je talloze scherpe stofzuiger aanbiedingen vindt.

6 zaken om op te letten bij het kopen van een stofzuiger

1. Wat is de zuigkracht?

Een hoger wattage betekent niet per se meer zuigkracht. Kijk daarom niet naar hoeveel watt een stofzuiger heeft, maar naar wat er gezegd wordt over de zuigkracht. Overigens hangt dat ook samen met hoe goed je de stofzuiger onderhoudt.

2. Zak of geen zak?

Tegenwoordig zie je steeds meer stofzuigers die een stofbak hebben in plaats van een zak. Die moet je ook regelmatig leegmaken, maar het kan net wat praktischer zijn dan een zak. Die zakken kosten geld, dus je bespaart wel wat. Maar het voordeel van een zak is ook dat ze als een filter werken, en dat je de stofzuiger minder vaak hoeft leeg te maken.

3. Hoe ziet je vloer eruit?

Je kunt de meest geweldige stofzuiger kopen, maar als ‘ie niet geschikt is voor je vloer, ga je er niet blij mee zijn. Kijk bij het kopen van een stofzuiger dus ook naar de opzetstukken en borstels die worden meegeleverd. Een parketborstel helpt bijvoorbeeld om krassen te voorkomen. Heb je veel tapijt? Dan heb je niet alleen veel zuigkracht, maar ook een ander type borstel nodig. Woon je in een huis met veel kleine hoekjes, zorg dan ook voor een opzetstuk dat je daar helpt schoonmaken.

4. Hoe praktisch is de stofzuiger?

Heb je vooral veel vlakke vloeren en weinig obstakels, dan is iedere stofzuiger wel prima te doen. Moet je navigeren door een oerwoud van planten of trapjes, overweeg dan een draadloze en/of lichtgewicht stofzuiger.

5. Heb je allergieën?

Loop jij verdacht vaak te niezen wanneer je thuis bent, en ligt het niet aan je hond of kat? Dan kan het zijn dat je een stofallergie hebt. Het type stofzuiger dat je gebruikt, kan je helpen om hier minder last van te hebben. Zo zijn er stofzuigers met speciale filters die al die vervelende stoffen voor je filteren

6. Wat is je budget?

Een stofzuiger is een redelijke investering. Je kunt de actuele aanbiedingen checken, maar het is bovenal belangrijk dat je een stofzuiger kiest die aansluit op wat jij nodig hebt. Daarbij moet je ervan uitgaan dat een stofzuiger wel redelijk lang meegaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie