Afbeelding
Foto door form PxHere

5 innovatieve manieren om in een handomdraai je interieur te veranderen

27 mei 2021 om 07:45 Partnercontent

Het interieur heeft een grote invloed op hoe het huis aanvoelt en hoe het huis eruit ziet. Het is niet gek dat je op gegeven moment uitgekeken bent op je huidige interieur en dat je een keer wat nieuws wil. Maar hoe zorg je door kleine veranderingen in het interieur toch voor een nieuwe uitstraling?

#1 Ga voor groen

Het toepassen van groen in je huis zorgt voor een verandering in het interieur. Het zorgt immers voor meer kleur en gezelligheid, daarnaast brengen planten ook nog eens andere voordelen met zich mee. Het plaatsen van planten werkt rustgevend, waardoor je bloeddruk lager wordt. Dit heeft tot gevolg dat jij beter kan ontspannen en je zult merken dat jij je vrolijker zult voelen.

#2 Schilder of behang de ruimte

Het toevoegen van nieuwe kleuren op de muren zorgt nu eenmaal voor een compleet nieuwe uitstraling van je kamer. Tegenwoordig is er veel mogelijk om van jouw muur een echte eyecatcher te maken. Met een bepaald patroon kun jij je interieur door middel van behang een hele andere uitstraling geven.

#3 Maak gebruik van decoratieve objecten

Naast het plaatsen van kamerplanten en het toevoegen van een nieuwe kleur op de muur is het ook zeker mogelijk om met decoratieve objecten het interieur te veranderen. Denk hierbij aan posters, spiegels, manden, fotolijsten en planten. Spiegels zorgen niet alleen voor een gezellige sfeer, maar ook zorgen spiegels ervoor dat de ruimte groter lijkt. Daarnaast is het plaatsen van manden ook een mogelijkheid.

Niet alleen zijn manden geschikt als decoratie, maar het plaatsen van manden is ook nog eens functioneel als extra opbergruimte. Door middel van fotolijsten en planten is het mogelijk om de ruimte persoonlijk te maken. Het plaatsen van decoratieve objecten zorgt voor een gezellige sfeer.

#4 Breng kleur terug in je interieur

Extra kleur terugbrengen in je interieur zorgt voor een vrolijke uitstraling. Teveel kleur kan al snel druk overkomen. Door middel van kleurrijke details zorg je er toch voor dat de ruimte op een subtiele manier extra kleur krijgt zonder dat het teveel wordt. Denk hierbij aan kleurrijke kussens of een kleurrijke deken die je over de leuning van de bank heen kan slaan. De ruimte krijgt hierdoor extra kleur en tegelijkertijd een knusse en gezellige uitstraling.

#5  Nieuwe indeling

Naast de bovenstaande punten is er nog een manier om ervoor te zorgen dat de ruimte in je huis een nieuwe uitstraling krijgt. Kijk naar de meubels die je op dit moment hebt en probeer te schuiven. Door een herindeling zorg je er in een handomdraai voor dat de ruimte er heel anders uit komt te zien en zorgt voor een fris en vernieuwend gevoel.

Aan de slag met het interieur!

Een paar kleine veranderen kunnen al een groot verschil maken in het interieur. Het belangrijkste is dat jouw huis moet voelen als thuis. Vergeet niet om de tijd te nemen als je hiermee bezig gaat. Doe inspiratie op en kom erachter wat het beste bij jou past! 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie