Afbeelding
Foto: Shutterstock

Goede nachtrust door keuze voor bamboe beddengoed

17 februari 2022 om 12:44 Partnercontent

Steeds meer consumenten kiezen voor een bamboe kussensloop of bijvoorbeeld dekbed. Niet voor niets, want er zitten verschillende voordelen aan het gebruik van het bamboe beddengoed. Een van de voornaamste voordelen hiervan ten opzichte van het gebruik van beddengoed van polyester, is het feit dat het materiaal veel zachter is. De combinatie van katoen en polyester is van nature wat ruwer. Je merkt dit pas echt goed, wanneer je beide materialen naast elkaar houdt. Niet alleen het feit dat bamboe viscose zachter is dan de combinatie van katoen en polyester maakt dit type beddengoed interessant. Er zijn meer redenen die maken dat consumenten voor bamboe viscose kiezen.

Bamboe viscose neemt vocht op tijdens je slaap 

Een van die andere redenen om voor een bamboe dekbed te kiezen, zit in het feit dat het materiaal vocht opneemt. Het kussen of dekbed zal hierdoor fris en luchtig blijven. In vergelijking met de combinatie van katoen en polyester valt hierbij op, dat deze combinatie van materialen sneller voor een droge huid zal zorgen. Polyester en katoen hebben de neiging om het vocht te absorberen. Het verklaart ook, waarom sommige mensen regelmatig last hebben van droog, pluizig haar. Een kussensloop van polyester en katoen neemt het vocht op uit het haar. Met een kussensloop van bamboe viscose voorkom je dit in de toekomst.

Minder warm wassen van een bamboe kussensloop 

Bij de keuze voor bamboe beddengoed hoef je dit minder warm te wassen, dan bij beddengoed van katoen en polyester. Vaak wordt bij deze combinatie gewassen op tenminste 40 of 60 graden Celsius, om het goed schoon te krijgen. Bamboe viscose beddengoed kan gewassen worden op een temperatuur van 30 graden Celsius. Het voordeel hiervan is dat je minder energie verbruikt om het beddengoed goed schoon en fris te krijgen. Ook het gebruik van de droger is niet noodzakelijk. Verstandiger is het om het beddengoed te laten drogen op de waslijn of een wasrek.

Voldoende nachtrust cruciaal voor mensen

Het is voor mensen cruciaal dat zij voldoende slaap hebben ’s nachts. Zou dat niet het geval zijn, dan sta je niet alleen op met een slecht humeur. Ook is de kans groot dat je minder productief bent gedurende de werkdag. Evenals dat onvoldoende nachtrust een stimulans kan zijn voor het creëren van een negatief zelfbeeld. Iets wat heel schadelijk kan zijn! Zou het na verloop van tijd niet lukken om zo’n negatief zelfbeeld te herstellen, dan ligt een burn-out op de loer. Naast het gebruik van beddengoed van bamboe viscose zijn er andere manieren om je nachtrust te bevorderen. Denk bijvoorbeeld ook aan een korte wandeling voordat je naar bed gaat. Het helpt je hoofd leeg te maken. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie