Afbeelding
Foto Pexels

Het perfecte parfum vinden? Bekijk onze 4 tips

2 augustus 2022 om 15:34 Partnercontent

Een parfum dat perfect bij jouw huid en persoonlijkheid past, wie wil dat nou niet? Maar door de vele opties is het moeilijk om een passend luchtje te vinden. Want moet je nou voor dat luchtje in die mooie flacon gaan? Of past een niche geurtje goed bij jou? Om de zoektocht wat makkelijker te maken, hebben we een aantal tips op een rij gezet. 

1. Probeer parfums uit verschillende geurfamilies

Wanneer je op zoek bent naar jouw nieuwe favoriete parfum, is het handig om de term ‘geurfamilie’ te kennen en te gebruiken als hulpmiddel. Parfums worden namelijk vaak opgedeeld in geurfamilies. Denk aan bloemengeuren of houtachtige luchtjes. 

We raden aan om eerst parfums uit verschillende geurfamilies te testen. Op deze manier kom je erachter welke geurfamilie goed bij jou en jouw huid past. Ben je er bijvoorbeeld achter gekomen dat de zoete fruitige geuren heerlijk ruiken? Of juist de zwoele leerachtige parfums? Blijf dan parfums in die specifieke geurfamilie proberen, tot je het perfecte luchtje hebt gevonden. 

Duidelijk overzicht van geurfamilies vind je in online parfumwinkels

In parfumeries of warenhuizen staan geurtjes vaak niet ingedeeld in geurfamilies. Dit kan het moeilijk maken om parfums te testen uit bepaalde geurfamilies. Daarom raden we aan om een kijkje te nemen bij een online parfumwinkel. Hier vind je een keurige indeling van parfums per geurfamilie, waardoor de zoektocht naar het perfecte parfum een stuk overzichtelijker wordt! 

2. Maak gebruik van parfum samples

Parfum kan aardig prijzig zijn en daarom wil je natuurlijk niet een parfum aanschaffen zonder dat je zeker weet dat het bij je past. Parfum samples zijn dan de perfecte oplossing. Deze kun je gemakkelijk bestellen in een online parfumwinkel, waarna je ze rustig thuis kunt uitproberen. Deze samples zijn vaak maar 2 tot 10 euro! 

3. Neem je tijd

Veel mensen testen parfums in een parfumerie. Maar hier kan het aardig druk zijn en kun je je opgejaagd voelen. Bestel daarom een parfum of wat samples in een online parfumwinkel. De luchtjes worden netjes bij jou thuis afgeleverd, waarna je rustig kunt gaan testen. Parfum bestaat namelijk uit verschillende componenten, die allemaal na een bepaalde tijd naar boven drijven. Zo ruik je topnoten meteen, maar komen de hart- en basisnoten pas tevoorschijn na ongeveer twee uur. Neem dus rustig thuis de tijd en krijg een goed beeld van de luchtjes. 

4. Vind een parfum voor in de zomer en in de winter

Wintergeuren zijn vaak wat zwaarder en warmer. Hierdoor krijg je een knus gevoel tijdens de koude winterdagen. Maar deze geuren passen natuurlijk minder goed bij de zomer. Dan kun je bijvoorbeeld beter gaan voor een frisse, citrusachtige geur. Probeer dus door het jaar heen af te wisselen, zodat jouw parfum past bij het seizoen en bij de gelegenheid. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie