Afbeelding
Foto Pexels

Maak het gezellig: De top 5 woonkamer trends van herfst 2022

Partnercontent

De herfst staat alweer bijna voor de deur. De dagen worden langzaam korter en vanaf september gaat het weer ook weer afkoelen. Het is tijd om het alvast gezellig te maken in je woonkamer voor de herfst! Dat doe je met de woonkamer trends van herfst 2022. We hebben in dit artikel de top 5 leukste woonkamer trends op een rij gezet. 

Diepe, juweel-getinte fauteuils

Diepere juweeltinten zijn dit najaar helemaal in in woonkamers. Je zult veel rijke, luxueuze tinten zien zoals robijn, amethist en saffier. Maar waarom de beweging naar diepe kleuren? Het gaat allemaal om het creëren van een gezellige en intieme sfeer. Mensen hebben genoeg van de koude, steriele uitstraling die vaak gepaard gaat met modern design. Ze willen zich warm en comfortabel voelen in hun eigen huis.

Dat is waar diepe juweeltinten van pas komen. Ze voegen een vleugje glamour en elegantie toe aan elke ruimte. En ze zijn perfect voor de herfst - wanneer de dagen korter worden en het weer begint af te koelen. Maak een statement en koop meteen een fauteuil in een juweeltint. Ga voor topdesign met een van de Minotti fauteuils en geniet van ultiem comfort! 

Pluche tapijten in aardse tinten

Als het op woonkamertrends aankomt, zijn pluche tapijten in aardse tinten dit najaar helemaal in. Vertaling? Pluche tapijten in aardse kleuren. Waarom? Omdat ze een vleugje gezellig comfort toevoegen aan elke ruimte. En niet te vergeten, ze zijn perfect om onder je favoriete tapijt te leggen.

Welke kleuren kun je verwachten? Nou, denk aan warme tinten bruin, taupe, en goud. Maar wees niet bang om een vleugje kleur toe te voegen met een fel vloerkleed of kussen. Dit is tenslotte de tijd van het jaar om alle gezellige dingen te omarmen!

Organische materialen zoals hout en steen

Als het gaat om de materialen die gebruikt worden in de herfst 2022 woonkamers, is organisch de manier om te gaan. Denk aan hout en steen. Beide materialen hebben een warme, natuurlijke uitstraling die jouw woonkamer gezellig en uitnodigend maken.

Houten vloeren en muren zijn zeker on-trend, en ze voegen een vleugje luxe toe aan elke ruimte. Steen is een goede keuze voor open haarden en andere architectonische elementen. Het kan ook worden gebruikt als een accentmuur om een centraal punt in de kamer te creëren.

Dus als je jouw woonkamer wilt updaten voor de herfst, kies dan voor organische materialen - je zal er geen spijt van krijgen.

Geweven textiel en fluwelen stoffen

Textiel is op dit moment enorm populair in de designwereld, en dat zal in 2022 zeker ook het geval zijn. Je zal in het hele land veel geweven textiel en fluweelachtige stoffen in huiskamers zien.

Texturen zijn belangrijk als het gaat om het creëren van een gezellige woonkamer, en wat is er luxueuzer dan een zachte, pluche stof? En het is een geweldige manier om wat kleur en persoonlijkheid aan de ruimte toe te voegen. Dus ga je gang en voeg een paar kussens, een knusse deken, of zelfs een tapijt in een warme, herfstachtige tint. 

Laag, comfortabel zitmeubilair

Je zal het deze herfst gezellig willen hebben in je woonkamer, en dat betekent dat je moet investeren in lage, comfortabele stoelen. Het gaat allemaal om het creëren van een ontspannen sfeer, waar je kan opkrullen met een goed boek of jouw favoriete serie kunt bekijken. Ronde banken en stoelen zijn populair dit seizoen, net als voetenbanken en banken die zowel als zit- en salontafel kunnen worden gebruikt.

advertentie
advertentie