Afbeelding
Foto: Pexels

Vloerkleden trends van 2022

18 januari 2022 om 07:12 Partnercontent

Het juiste vloerkleed kiezen is lastig en dat is natuurlijk ook wel logisch. Er zijn namelijk zo veel verschillende soorten, maten kleuren, en materialen om uit te kiezen dat het, als je op zoek gaat naar een nieuw vloerkleed, zomaar kan gebeuren dat je wat overweldigd raakt en door de bomen het bos niet meer ziet. Een vloerkleed kopen is daarnaast ook nog eens iets wat je niet iedere dag doet en je wilt ook nog eens dat het goed bij je interieur past. Dat maakt de keuze er hoogstwaarschijnlijk niet makkelijker op! Om je te helpen bij het maken van je keuze zetten we in dit artikel de vloerkleden trends van 2022 voor je op een rijtje. Zo ben jij volledig op de hoogte van de trendontwikkelingen en kun je uiteindelijk een weloverwogen keuze maken.  

Trend 1: Een vloerkleed moet duurzaam zijn

Duurzaamheid staat voorop anno 2022. Ook de textielindustrie ontkomt hier niet aan. Het thema duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dat zie je ook in vloerkleden terug. Het is dan ook niet verwonderlijk dat vloerkleden anno 2022 gemaakt zijn van duurzame stoffen en gerecycled materiaal. Je kunt hierbij denken aan vloerkleden van jute, wol, hennep, zeegras, kokos, en biologisch katoen. Deze materialen zijn inmiddels razend populair en winnen steeds meer aan populariteit.

Trend 2: Vintage vloerkleden

Een trend die al een aantal jaar in opkomst is, en die zich zeker doorzet in 2022, is een vintage vloerkleed. Dat wil niet zeggen dat je meteen naar de tweedehands winkel moet gaan en daar een gebruikt vloerkleed uit de stelling moet trekken maar onder deze trend vallen bijvoorbeeld Perzische vloerkleden. Waar je grootouders deze in vroeger tijden vaak hadden liggen en jij misschien gezworen hebt van je leven niet zo’n lelijk vloerkleed in huis te halen, denken we daar in de huidige tijd toch heel anders over. Zeker als je kiest voor een vloerkleed met een vervaagde Perzische print. Dit geeft de vloerkleden namelijk een warme, vintage uitstraling en laat dat nou net één van de belangrijkste factoren van 2022 zijn.

Trend 3: Scandinavische vloerkleden

Scandinavische vloerkleden zijn al jarenlang een trend en ook anno 2022 is deze trend niet weg te denken uit de Hollandse huishoudens. Deze vloerkleden zijn simplistisch, trendy en tijdloos. Combineer dit met aardetinten en een rustig en kalm interieur en je gaat helemaal met de tijd mee.

Trend 4: Ronde vloerkleden

Heb jij een prachtige ondervloer van bijvoorbeeld hout of laminaat maar wil je toch nét even een warme gezellige touch aan je living geven? Kies dan voor een rond vloerkleed. Deze optie laat nét even iets meer van je vloer zien dan een rechthoekige variant maar geeft net even dat extra beetje sfeer, speelsheid en warmte aan jouw woonkamer. Daarbij doorbreekt het in veel gevallen de hoekige elementen van de woonkamer.  

Trend 5: Een buitenkleed

Deze trend is een echte zomertrend. Een buitenkleed. Hiermee creëer je buiten in de tuin of op het balkon een warme huiselijke sfeer waarbij je heerlijk op je bloten voeten rond kunt wandelen. We zijn zomers allemaal graag en veel buiten dus waarom niet een woonkamer gevoel in je achtertuin creëren? Een buitenkleed draagt zeker bij aan dit gevoel en is hartstikke modern. Een absolute vloerkledentrend van 2022!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie