Afbeelding
Foto: Shutterstock

De kwaliteit van Knulst gietvloeren

10 december 2021 om 13:32 Partnercontent

Met steeds veranderende trends in de woonsector is het van belang ook mee te kunnen veranderen. Gietvloeren zijn al tijden een optie, maar het is tegenwoordig een steeds populairdere optie. Dit komt doordat het niet heel veel duurder of goedkoper is dan alternatieve opties. Daarnaast vinden veel mensen een mooie betonlook erg aantrekkelijk als vloer en met een gietvloer is dit zeker te realiseren. Gietvloeren worden dus steeds populairder en ook met goede redenen. Naast de bovenstaande voordelen heeft een gietvloer nog wel meer echt fijne voordelen. Voordat je overstapt naar de aanschaf van een gietvloer is het natuurlijk altijd van belang dat je goed prijzen en opties vergelijkt. Een goed aanbod verschillende Knulst gietvloeren kan je namelijk online vinden, maar ook in de vloeren showroom.

Onderhoudsarm

Gietvloeren zijn egaal en hebben dus geen naden tussen tegels of planken. Hierdoor kan er ook geen vuilophoping ontstaan op lastig bereikbare plekken. Hierdoor kan al het vuil wat erop komt gemakkelijk en zonder frustraties worden schoongemaakt. Daarnaast is een reparatie of vervanging van de vloer heel simpel. De vloer is namelijk enkele millimeters dik, en een nieuwe vloer kan hier in veel gevallen zonder problemen overheen gegoten worden.

Gemakkelijk in de aanleg

Een nieuwe gietvloer aanleggen is ook minder werk dan een laminaat of tegelvloer. Een gietvloer hoeft namelijk niet gevoegd te worden of plank voor plank worden neergelegd. De gietvloer wordt simpel op de gewenste plek gegoten en geëgaliseerd. Dit egaliseren is door de jaren heen ook steeds simpeler en makkelijker geworden. Hierdoor is het eventueel vervangen van de vloer ook een stuk minder ingewikkeld.

Mogelijk voor alle toepassingen

Een gietvloer kent ook heel veel toepassingsmogelijkheden. Een dergelijke vloer kan namelijk gemakkelijk als particulier worden aangeschaft, maar is ook erg populair voor bedrijven. Een gietvloer kan daarnaast ook in alle soorten ruimtes worden aangelegd, zoals de badkamer, keuken maar natuurlijk ook de woonkamer. Bovendien is een gietvloer ideaal wanneer er een vloer met vloerverwarming aangelegd gaat worden. Dit is dan ook een van de redenen waarom veel mensen tegenwoordig overstappen naar een mooie gietvloer.

Heel veel verschillende uitstralingen

Gietvloeren bestaan in zeer veel verschillende soorten. Er zijn dan ook een hoop verschillende soorten uitstralingen en looks. Zo zijn er epoxy vloeren, polyurethaan vloeren en de tegenwoordig steeds meer geliefde cementgebonden gietvloer. Iedere soort vloer heeft dan ook weer eigen kenmerken met voor en nadelen. Zo zijn epoxy vloeren het best geschikt voor zakelijke ondernemingen zoals kantoren, ziekenhuizen, garages en meer. Polyurethaan en cementgebonden gietvloeren zijn vloeren die meer geschikt zijn voor particulieren. Deze hebben beide veelal een betonlook. Vooral bij de cementgebonden gietvloer is dit goed te zien. Die komt ook doordat deze vloer ook echt op basis is van cement.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie