Afbeelding
Foto: Unsplash

Gietvloeren uniek in iedere ruimte

22 november 2021 om 12:57 Partnercontent

Een gietvloer maakt je kantoor of woonkamer in een klap uniek. Doordat het over een bestaande vloer kan worden gelegd kost het relatief weinig tijd om het aan te leggen. Je kunt een gietvloer zelf aanleggen. Zo kun je gemakkelijk op de kosten letten. Maar heb je liever geen zorgen dan kun je het ook altijd uitbesteden. Hieronder lees je alles over waarom een gietvloer uniek is in iedere ruimte.

Unieke mogelijkheden met een gietvloer

Het aanleggen van een vloer is iets wat je niet dagelijks doet daarom is het kiezen van de juiste vloer lastig. Maar de keuze voor een gietvloer komt met veel voordelen. Zo kun je je gietvloer personaliseren met een logo voor je bedrijf of zelfs een leuke inspirerende tekst. Dit zorgt er voor dat je klanten wel 2 keer kijken als ze binnen komen lopen.

Het daarnaast ook nog mogelijk om te kiezen voor een extra geluidsdempende laag. Dit is ideaal voor als je kleine kinderen hebt. Voor een druk kantoor of bedrijfsruimte kan dit ook niet ontbreken je wilt natuurlijk niet constant afgeleid worden door je collega’s die koffie halen. Daarom is een gietvloer met de geluidsdempende laag extra interessant op kantoor. Bekijk de gietvloer mogelijkheden.

Bij het aanleggen van een gietvloer kun je ook nog kiezen om een antisliplaag aan te brengen. Dit is bijvoorbeeld interessant als de vloer in de keuken komt te liggen of juist bij de ingang. Het kan glad worden tijdens de winter en zeker als het net gesneeuwd heeft.

Over de kou gesproken wist je dat een gietvloer ook geschikt is in combinatie met vloer verwarming. Dat is toch fantastisch! Het hebben van warme voetjes het hele jaar door. Dat klinkt als muziek in de oren.

Kosten voor een gietvloer

Het nemen van een gietvloer heeft heel veel voordelen, maar wat zijn de kosten? De prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van de vloer hoe dikker hoe meer lagen er nodig zijn. Het is wel zo dat hoe groter de ruimte hoe goedkoper een betonlook gietvloer wordt. Bekijk hier de kosten gietvloer en kom erachter of hij geschikt is voor jouw woonkamer, keuken of kantoor.

Aanleggen van een gietvloer laten doen

Bij het zelf aanleggen moet je met heel wat factoren rekening houden. Het laten doen levert een stuk minder stress op. Vaak komt het bedrijf eerst kijken en de huidige ondergrond inspecteren. Zo kunnen ze garanderen dat de gietvloeren op een correcte manier wordt aangebracht. Tijdens het proces van het aanleggen moeten de verschillende lagen telkens helemaal opdrogen. Na de aanleg van de gietvloer duurt het nog een week voordat je de vloer volledig mag belasten. Houd hier dus rekening mee want je wilt niet dat je je splinternieuwe vloer in de eerste week al beschadigd. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie