Afbeelding
Foto door Noelle Otto via Pexels

Investeren in raambekleding kan helpen je om energiekosten te besparen

21 oktober 2021 om 08:42 Partnercontent

Veel gemeenten houden zich bezig met het besparen van energie, zo ook menig huishoudens. Zeker nu de winter in aantocht is, zullen we onze verwarming weer een graadje hoger moeten zetten. Helemaal als je huis niet goed geïsoleerd is, zul je dit gaan merken in je energiekosten. Je bent dan namelijk veel meer aan het stoken dan nodig is. Nu blijkt dat gordijnen en jaloezieën de warmte beter vasthouden in je huis. Nu kan de kou van buiten ook minder makkelijk het huis binnen dringen. Maar scheelt het echt zo veel in de energiekosten?

Met zijn alle energie besparen

Energie besparen door middel van raambekleding, is een goed initiatief in gemeente Ede. De gemeente wil bewoners zich ervan bewust maken dat we met een paar kleine aanpassingen als een groot verschil kunnen maken in de energiekosten. Verder investeert de gemeente in het bouwen van huizen met een goede isolatiewaarde. Op langer termijn zal dit veel kosten besparen. Dit is natuurlijk goed nieuws! Maar hoe kunnen we met zijn alle energie besparen door middel van raambekleding?

1. Doe gordijnen en jaloezieën dicht          

Een handige manier om energie te besparen is door je gordijnen of jaloezieën in de avond te sluiten. Hierdoor zorg je ervoor dat de kou van buiten niet makkelijk naar binnen kan dringen. De raambekleding houdt de kou namelijk tegen. Helemaal met mooie dikke gordijnen van 123jaloezie blijft de kou lekker buiten. Zo hoef je de verwarming minder hoog te zetten, omdat er geen warmte ontsnapt. Dit kan natuurlijk alleen in woningen waar de radiator in de woonkamer staat en niet onder de vensterbank. Dan kunnen gordijnen de warmte juist tegen houden. In dit geval kun je wel het gordijn een klein stukje open zetten. Dan kan de warmte alsnog naar binnen en blijft het grootste gedeelte van de kou buiten.

2. Welke soort gordijnen en jaloezieën zijn het beste voor isolatie?

De gordijnen en jaloezieën die het meeste isoleren, zijn bijvoorbeeld plisségordijnen, rolgordijnen en verschillende soorten jaloezieën. Deze soorten raambekleding hebben een hoge isolatiewaarde en zijn dus ideaal voor het warmhouden van je woonkamer. Het voordeel van plisségordijnen is dat deze bestaat uit twee losse lagen stof. Hiertussen is dus ruimte over voor lucht. Hierdoor wordt zowel kou als warmte goed tegengehouden. Verder bieden aluminium, houten, bamboe én PVC jaloezieën ook goede isolatie. De lamellen kunnen volledig sluiten, waardoor de kou er niet makkelijk door kan. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie