Afbeelding
Foto door cottonbro via Pexels

Hoe kun je je gietvloer optimaal onderhouden?

3 november 2021 om 07:41 Partnercontent

Wil je in je huis in Ede een nieuwe vloer aan laten brengen? Je hebt dan ontzettend veel opties! In het verleden werd bijvoorbeeld vaak gekozen voor een houten vloer, maar inmiddels is dat niet meer het geval. Natuurlijk is een houten vloer in je woning alsnog mogelijk, maar veel inwoners van Ede kiezen op het moment juist eerder voor een gietvloer bijvoorbeeld. Dit kun je laten aanbrengen door een expert, maar het is ook mogelijk om de vloercoating zelf te plaatsen. Hierdoor zul je best wat geld kunnen besparen, aangezien de installatiekosten uit de kosten gietvloer gehaald worden door de producent als je het zelf doet. 

Onderhouden

Nadat je gietvloer aangebracht is door jezelf of door specialisten, moet je de vloer natuurlijk ook onderhouden. Opnieuw kun je dit laten doen door experts, maar dit zal geld kosten. Ben je niet bereid om hiervoor te betalen? Je zult dan de onderhoud van je gietvloer zelf uit moeten voeren, wat je kunt doen met behulp van de onderstaande tips! 

Dagelijks vegen

Veeg je gietvloer dagelijks met een zachte borstel. Het is hierbij echt van de belang dat de haren van de borstel zacht zijn. Als je een borstel met stijve haren gebruikt, loop je namelijk het risico dat de coating van je vloer bekrast raakt, waardoor deze er dof uitziet. Door het schoon te houden met behulp van een zachte borstel, wordt voorkomen dat zich stof en schurende deeltjes ophopen die het kunnen beschadigen. 

Wassen

Hoe vaak je je gietvloer moet wassen, hangt af van hoeveel verkeer deze krijgt. Als vuistregel geldt dat je hem maar één keer per week hoeft te wassen met een wasmiddel. Gebieden met veel verkeer zullen echter vaker moeten worden gewassen. In een huis valt dit over het algemeen nog wel mee, al kan het slim zijn om de gietvloer in je woonkamer of hal wat vaker te wassen om potentiële problemen te voorkomen. 

Morsen

Als er iets op de gietvloer wordt gemorst, moet het onmiddellijk worden schoongemaakt. Doe dit echt! De meeste gemorste vloeistoffen kunnen worden opgeveegd met een vochtige doek. De coating is bijzonder gevoelig voor oplosmiddelen, logen en zuren, die direct moeten worden verwijderd om beschadiging van het oppervlak te voorkomen.

Schade voorkomen

De beste manier om met potentiële schade aan je gietvloer om te gaan, is natuurlijk te proberen dit te voorkomen. Hier zijn onze tips om je vloer er zo lang mogelijk goed uit te laten zien in je huis in Ede:

  • Om krassen of gutsen op het vloeroppervlak te voorkomen, dien je zware voorwerpen te dragen in plaats van eroverheen te schuiven.
  • Leg matten aan de binnenkant van de ingangen om te voorkomen dat er vuil in het oppervlak komt. 
  • Gebruik alleen zachte reinigingsborstels, zoals eerder al uitgelegd is. 
  • Gebruik nooit bijtende of zure schoonmaakmiddelen, omdat deze het oppervlak aantasten.
  • Gebruik geen reinigingsmiddelen op zeepbasis, omdat deze een residu achterlaten dat de glans dof maakt en het ook gladder maakt als de vloer nat wordt.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie