Afbeelding
Foto: Shutterstock

Krijg een slanke, gladde huid dankzij cupping cups

Partnercontent

Het is een vloek waar vrijwel alle vrouwen mee te maken hebben: cellulite. Men noemt het ook wel een sinaasappelhuid. Kleine deukjes in het huidoppervlak zorgen ervoor dat je benen, buik of rug niet mooi glad is. Cellulite is een heel normaal fenomeen en niets om je voor te schamen, maar je kunt wel iets doen om het te verminderen. Gebruik daarvoor cupping cups.

Wat is cellulite?

Cellulite wordt bedoeld als men het heeft over een sinaasappelhuid. Het is een bobbelige huid die je vaak ziet in de benen, billen of buik. Cellulite komt veel voor bij vrouwen maar ook mannen hebben er mee te maken. Het ontstaat door vetcellen vlak onder de huid. Daar wordt vet opgeslagen waardoor de vetcellen groter worden. De vetcellen worden omringd door een soort schotjes van bindweefsel. Als de vetcellen toenemen puilen ze enigszins uit, terwijl het bindweefsel niet uitzet. Daardoor ontstaan een soort deukjes of kuiltjes in de huid.

Cellulite is een  veel voorkomend probleem. Cellulitis is iets anders. In de medische wereld wordt deze term gebruikt voor een bacteriële infectie in dat onderhuidse weefsel. Dat is iets ernstiger dan cellulite, waar vrijwel alle vrouwen mee te maken hebben. En ja, ook als je slank bent kun je cellulite hebben!

Wat zijn cupping cups?

Cellulite is niets om je voor te schamen, maar toch willen veel mensen er iets aan doen. Je kunt cellulite misschien niet volledig verwijderen, maar je kunt het wel sterk verminderen. Dat doe je met cupping cups. Dat zijn kunststof of glazen koepeltjes die je op de huid zet. De huid wordt vacuum getrokken onder de cup. Dit stimuleert de doorbloeding en dus de afvoer van vetcellen en behandeling van bindweefsel.

Cupping cups zijn niet alleen bedoeld om van cellulite af te komen. Dit type massage wordt al eeuwenlang toegepast, onder andere om koorts, stress en pijnklachten te verminderen.

Een massage met cups

Koop gemakkelijk online cups en behandel je eigen huid ermee. Vind je dat teveel moeite of ben je bang dat je het verkeerd doet? Een cupping massage is dan het beste alternatief. Ga simpelweg op de massagetafel liggen en laat je behandelen. Let op: dit is vaak niet een heel ontspannen massage. Cuppen kan best pijnlijk zijn en soms zelfs blauwe plekken opleveren.

Massage cups van De Massagewinkel

Wanneer je een cupping massage laat uitvoeren dan is het belangrijk dat je echt bij de experts aanklopt. Een te lichte cupping massage of een massage met de verkeerde techniek levert je weinig tot niets op. Dat is zonde van je geld en tijd. Daarom kiezen veel mensen er toch voor om eerst thuis te cuppen.

De Massagewinkel is een aanrader op dit gebied. Daar koop je de beste cupping massage cups. Het is belangrijk dat je meerdere formaten in huis hebt en die kun je daar gemakkelijk bestellen. Bekijk online een handige video over hoe je moet cuppen en je kunt aan de slag!

advertentie