Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zo kun je een stekkerdoos mooi wegwerken in je interieur

Partnercontent

Veel apparaten in huis hebben stroom nodig. Je lampen, telefoonoplader, koffiezetapparaat en computer doen het alleen als ze ook aangesloten zijn aan het stroomnetwerk. Voor  sommige apparaten heb je misschien stopcontacten, maar vaak lang niet voor allemaal. Daarom heb je soms een extra stekkerdoos nodig.

Waar stekkerdozen handig voor zijn

Met een stekkerdoos maak je van een enkel stopcontact meerdere stopcontacten. Hartstikke handig, vooral in de woonkamer bij de televisie. Vaak moet namelijk niet alleen de televisie in het stopcontact maar ook het tv-kastje, speakers en misschien wel een Nintendo of ander apparaat om op te gamen. Kortom: in de woonkamer heb je vaak meerdere stopcontacten nodig.

Maar ook in andere ruimtes kun je niet zonder stekkerdoos. Rond je bureau heb je immers ook vaak meerdere stopcontacten nodig voor je computer, scherm, lampen en andere apparatuur.

Benieuwd hoe je die lompe stekkerdoos toch een mooi plekje kunt geven in je interieur? Struikelen over kabels en uitzicht op lelijke stopcontacten wordt verleden tijd met deze tips.

In het bureau

Tegenwoordig zijn er meerdere bureaus beschikbaar met een soort bak aan de onderzijde. Deze is onder andere bedoeld om kabels mooi weg te werken. Je kunt een stekkerdoos er zelfs in leggen, zodat deze helemaal niet zichtbaar is. Zet het bureau dan wel tegen een muur of ander object, anders staat het alsnog in het zicht.

Een extra tip voor je werkplek: kies een stekkerdoos met usb. Op die manier kun je namelijk ook een mobiele telefoon of anders usb-verbonden apparaat erop aansluiten. Snel je apparaten opladen wordt zo nog makkelijker. In dat geval is het wel handig om ervoor te zorgen dat je de stekkerdoos gemakkelijk kunt bereiken, of dat de usb-kabel lang genoeg is.

Plak de stekkerdoos vast

Een stekkerdoos moet vaak noodgedwongen op de grond liggen, en er blijft vaak ook nog een stuk kabel over. Loopt er een stekkerdoos met kabel onder je salontafel of bank door? Dan kun je deze wellicht opbergen door dubbelzijdig tape te gebruiken. Tegenwoordig zijn er zulke sterke versies van die tape beschikbaar dat je stekkerdozen ermee kunt wegbergen. Plak de stekkerdoos bijvoorbeeld aan de onderkant van de salontafel of tegen een zitvlak van een stoel aan. Zo kun je er niet meer steeds over struikelen.

Pas meubels erop aan

Tot slot: kies meubels die het ook makkelijker maken om stekkerdozen en kabels weg te werken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een tv-meubel dat aan de achterzijde een opening of opbergruimte heeft voor kabels en stekkerdozen. Of kies voor een bank met een laag onderstel, zodat een stekkerdoos onder de bank minder opvalt. Dat creëert meer rust en ruimte in je kamer!

advertentie
advertentie