Afbeelding
Foto door cottonbro via Pexels

Zo wis je je oude iPhone voor verkoop

Partnercontent

Heb jij de nieuwste iPhone gekocht en ga je daarom je oude iPhone verkopen? Dan is het belangrijk dat je van te voren je oude iPhone wist. Volg onderstaande stappen om er voor te zorgen dat de nieuwe eigenaar niet jouw gegevens kan inzien. Je iPhone wissen voor verkoop is een belangrijke stap als je persoonlijke informatie op het toestel hebt staan. In dit artikel lees je hoe je dit kunt doen.

Stap 1: uitloggen bij iCloud en Zoek mijn iPhone

Aangezien je iCloud account vol staat met persoonlijke gegevens en data is het belangrijk dat de nieuwe gebruiker van jouw oude iPhone geen toegang heeft tot deze gegevens. Het uitloggen bij iCloud is erg eenvoudig en doe je als volgt: Instellingen > iCloud > Log uit

Ook is het belangrijk om de functie Zoek mijn iPhone uit te schakelen. Deze functie is enorm handig in het geval je iPhone gestolen is, maar bij verkoop moet je dat uiteraard eerst uitschakelen. Als je dat niet doet, dan kan de nieuwe gebruiker namelijk niets met het toestel totdat jij uitlogt van je Apple iD. Dat kan immers niet de bedoeling zijn. Het uitschakelen van de functie Zoek mijn iPhone vergt iets meer stappen en gaat als volgt:

1. Open Instellingen en ga naar je iCloud instellingen door op je naam te tikken
2. Tik op de optie iCloud
3. Tik op de optie Zoek mijn iPhone
4. Schuif het balkje naar links om Zoek mijn iPhone uit te schakelen
5. iPhone wissen voor verkoop

Stap 2: je iPhone opnieuw instellen

Om alle apps, opgeslagen gegevens, contacten etcetera van je iPhone te verwijderen, kan je de iPhone resetten. Dat kan via je iPhone, maar ook via de computer. Doorgaans is het prima om dit direct via je iPhone te doen. Het is via de computer echter nog grondiger en veiliger als je echt gevoelige gegevens op je toestel hebt staan. Een zakelijke iPhone kan daarom het beste via de computer worden gereset.

iPhone wissen voor verkoop via de iPhone

Om je iPhone direct via je iPhone te resetten en alle gegevens te wissen, volg je onderstaande stappen. Je hebt dan dus geen computer nodig.

1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in
2. Kies voor de optie “Wis alle inhoud en instellingen”
3. Je iPhone zal nu automatisch alle gegevens en instellingen wissen

iPhone wissen voor verkoop via de computer

 Gaat het bij jou om een zakelijke iPhone of wil je gewoon een extra grondige schoonmaak uitvoeren? Wis je iPhone dan via de computer. Dat doe je als volgt.

1. Sluit je iPhone aan op je computer met een USB-kabel
2. Open iTunes en klik op het iPhone icoon      
3. Maak voor de zekerheid eerst een reservekopie. Sla deze stap over als je dit al via je iPhone zelf hebt gedaan.
4. Om de iPhone te herstellen, ga je naar het tabblad Overzicht en klik je in het bovenste vlak voor Herstel iPhone.        
5. De meest recente iOS-versie zal nu worden gedownload en vervolgens op je iPhone worden geïnstalleerd
6. Als de installatie is afgerond, is je iPhone helemaal gereset en vrij van persoonlijke gegevens.

Verwijder de accessoires

Veel mensen zullen ook nog eens gebruikmaken van allerlei accessoires voor hun smartphone, maar denk ook aan iPads en MacBooks. Accessoires zoals telefoonhoesjes en screenprotectors maar ook iPad houders auto en MacBook cases. Toch verkoop je deze accessoires in principe niet mee met je iPhone of ander device. Vergeet ze dan ook niet te verwijderen, voordat je je iPhone weggeeft aan een ander!

iPhone resetten

Hieronder lees je nog een drietal extra tips voor het verkopen van je iPhone.

1. Wees eerlijk over de staat van je iPhone. Een “zo goed als nieuwe” iPhone moet bijvoorbeeld niet vol zitten met krassen.

2. Maak je advertentie compleet. Vermeld bijvoorbeeld ook hoeveel opslagruimte jouw iPhone heeft. Ook kan je vermelden wat de nieuwe eigenaar er allemaal bij      krijgt of juist niet. Doe bijvoorbeeld je oude iPhone hoesjes erbij om de koop interessanter te maken.

3. Kies een marktconforme prijs. Kijk vooraf wat andere verkopers ongeveer vragen voor een vergelijkbare iPhone. Zo voorkom je dat je jezelf uit de markt prijst door een onrealistische prijs te noemen.

advertentie
advertentie