Afbeelding
Photo by Thought Catalog on Unsplash

Wat Is een Bitcoin-fork?

Partnercontent

Vraag je je af wat een Bitcoin-fork is? Lees dit artikel om te begrijpen wat een Bitcoin-fork is en de verschillende soorten forks die er zijn.

Mensen kunnen een Bitcoin-fork gebruiken om twee soorten gebeurtenissen te beschrijven. Met andere woorden, een Bitcoin-fork is een splitsing die plaatsvindt in de transactie, op basis van verschillende meningen van gebruikers over de transactiegeschiedenis. Deze splitsingen creëren nieuwe versies van de digitale valuta en zijn natuurlijke resultaten van de structuur van het blockchain-systeem, dat werkt zonder een centrale autoriteit.

Hoe meer dit digitale bezit populair werd, hoe meer de blockchain-technologie waarop het was gebouwd vertraagde, met als gevolg dat het hele systeem onbetrouwbaar werd en de transactiekosten duurder werden. Als gevolg van deze vertraging moest Bitcoin een oplossing creëren die zou meegaan naarmate meer gebruikers het product kochten en verkochten. Uiteindelijk kwamen daar meestal de forks U kunt biticodes.nl bezoeken om te investeren in bitcoins met behulp van betrouwbare online handelsplatforms

Forks zorgen ervoor dat ze een andere ontwikkelingsstructuur en experimenten binnen het Bitcoin-platform mogelijk maken zonder het oorspronkelijke product in gevaar te brengen.

Hoe Bitcoin-Forks Werken

Over het algemeen zijn er twee hoofdtypen Bitcoin-Forks: hard en soft. Hieronder zie je hoe deze Bitcoin-forks werken.

Soft Forks

Een soft fork in blockchain-technologie verwijst naar wijzigingen die zijn aangebracht in het softwareprotocol dat alleen voorheen geldige transactieblokken weergeeft. Dit resulteert in twee afzonderlijke ketens met afzonderlijke regels. Bovendien is een soft fork met terugwerkende kracht compatibel, aangezien bestaande knooppunten de nieuwe blokken als geldig zullen identificeren. Soft forks kunnen ook recente transacties toevoegen, waarbij alleen de afzender, ontvanger en de miner het nieuwe transactietype hoeven te begrijpen.

Het toevoegen van een nieuwe transactie wordt bereikt door deze aan oudere klanten te presenteren als een betaal-aan-iedereen-transactie met behulp van een specifiek formulier en vervolgens miners over te halen om blokken met deze transacties te weigeren totdat hun validatie onder de nieuwe regels valt.

Bovendien hebben soft forks geen knooppunten nodig om te upgraden naar consensus, alle blokken die de nieuwe zwakke geforkte regels bevatten, voldoen ook aan de oude voorschriften. Daarom accepteren klanten ze.

Hoe Keer je Soft Forks Om

De waarheid is dat niemand soft forks kan omkeren zonder een hard fork. Per definitie staat een soft fork alleen toe dat de set geldige blokken een subset is van wat goed was vóór de deling.

Kritieke Vereisten voor een Soft Fork om te Werken

Om een soft fork te laten werken, moet een klant veel mining power gebruiken die de splitsing herkent. Het netwerk is veiliger na een splitsing als een groter aantal miners de nieuwe regels overneemt.

Voorbeelden van Soft Forks

Mensen hebben de soft forks op dramatische wijze gebruikt op onder andere de Bitcoin- en Ethereum-netwerken om achterwaarts compatibele nieuwe en verbeterde functies in te zetten.

Wat is een Bitcoin Hard Fork?

Een hard fork is in wezen een radicale verandering in de protocollen van een blockchain-netwerk in blockchain-technologie. Simpel gezegd splitst een harde vork één enkele Bitcoin in tweeën en valideert transacties en blokken die voorheen ongeldig waren of vice versa. Het vereist dat alle ontwikkelaars upgraden naar de nieuwste versie van de protocolsoftware.

Met andere woorden, een hard fork is een regelwijziging die verstrekkende gevolgen heeft voor het hele protocol van het blockchain-netwerk. Vergeleken met de verschillende oude regels, kunnen de nieuwe blokken die met behulp van de nieuwe regels zijn geproduceerd als geldig worden beschouwd, wat betekent dat alle knooppunten die volgens de nieuwe wetten moeten werken, hun software moeten upgraden.

Conclusie

Met de bovenstaande gedetailleerde informatie kan je gemakkelijk onderscheid maken tussen een Bitcoin hard fork en een soft fork. Het belangrijkste is dat het goed is om te begrijpen dat bijna alle gebruikers en ontwikkelaars een hard fork verkiezen boven een soft fork vanwege het verschil in beveiliging tussen deze typen.

advertentie
advertentie