Afbeelding
Shutterstock

Bespaar op de vaste lasten als particulier en ondernemer

Partnercontent

De sterke stijging van de energieprijzen de afgelopen twaalf maanden maken dat steeds meer particulieren, maar ook zakelijke partijen het financieel lastig hebben. Zij zoeken naar mogelijkheden om de maandelijkse lasten te drukken. Iets wat mede door de oplopende inflatie bijzonder lastig is. Een financiële tegemoetkoming vanuit de overheid moet gezinnen helpen het hoofd boven water te houden. Ook ondernemers worden geholpen, mede door het prijsplafond voor de energietarieven. Als particulier of ondernemer kun je zelf een aantal stappen zetten om de kosten te drukken. Vergelijk Ziggo zakelijk bijvoorbeeld eens met het pakket wat je momenteel hebt als ondernemer, kun je besparen op de kosten hiervan?

Alles-in-1 pakketten populair onder consumenten 

Waar ondernemers vaak voornamelijk op zoek zijn naar een internetlijn van een partij als Ziggo of KPN, kiezen particulieren voor een alles-in-1 pakket. De keuze voor een combinatie van Ziggo internet en tv biedt het voordeel, dat je korting krijgt. Deze korting loopt verder op, wanneer je een dergelijk pakket combineert met een mobiel abonnement bij Vodafone. KPN biedt een vergelijkbare optie aan. Het loont om een online tool te gebruiken voor het vergelijken van de alles-in-1 pakketten bij diverse Nederlandse providers. Mogelijk heb je nu een internetlijn van Ziggo en een abonnement voor televisie bij KPN. Een online vergelijkingstool geeft je inzicht in de besparing die de keuze voor een alles-in-1 pakket je oplevert. Je kunt deze pakketten vaak rechtstreeks vanuit zo’n tool afsluiten.

Zet de verwarming wat minder snel aan 

Doordat met name de energietarieven de afgelopen periode sterk gestegen zijn, loont het om het energieverbruik zo laag mogelijk te houden. Probeer onder de richtlijnen voor het prijsplafond uit te komen, zodat je geen energie afneemt tegen de volledige prijs (boven het prijsplafond). Een van de manieren om hierin te voorzien is het verlagen van de temperatuur in huis. Laat de deuren en ramen dicht, zorg voor tochtstrips onder de deur en rond het kozijn en trek een warme trui aan. De kachel een paar graden lager laten staan kan een flinke besparing op de maandlasten opleveren. Ga wat vaker op kantoor zitten, wanneer je het thuis snel koud hebt.

Pak wat vaker de fiets naar het werk of de supermarkt

Niet alleen de energieprijzen zijn sterk toegenomen, hetzelfde geldt voor de brandstofprijzen. Hoewel een liter benzine inmiddels iets in prijs gedaald is, blijft het product duur. Het loont om wat vaker met de fiets op pad te gaan. Zo hoef je minder vaak te tanken en ben je direct opgewarmd, wanneer je weer thuis bent. Overigens zijn er verschillende tips te vinden om zo min mogelijk brandstof te verbruiken op het moment dat je toch met de auto op pad gaat. Rijd bijvoorbeeld heel constant en schakel op tijd.

advertentie
advertentie