Afbeelding
Astrant

Edes poppodium Astrant krijgt stadstuin

4 mei 2020 om 11:16 Podiumkunsten

EDE Het is bij Astrant in Ede sinds het weekend van 14 maart stil. De coronamaatregelen hebben het programma van het poppodium volledig lamgelegd. Toch zitten de medewerkers van Astrant niet stil. Binnen en buiten de muren van het beschilderde pand aan Kuiperplein 31 wordt hard gewerkt. Zo komt er onder meer een stadstuin rondom het gebouw.

Samen met een aantal vrijwilligers zijn de medewerkers van Astrant bezig met het opknappen van de tuin aan de spoorzijde van het pand. Daar moet een klein podium voor livemuziek in de zomer komen, met een tribune in de zon en andere zitplekken. Daarnaast komen er muurschilderingen en borders met daarin veel groen.

OPENING ,,Het was de bedoeling dat de stadstuin begin mei geopend zou worden, maar door de coronamaatregelen is dit nu onmogelijk", aldus Astrant. ,,Er volgt nog een nieuwe datum voor de feestelijke opening."

TERRAS Ook is het poppodium bezig met plannen voor een terras, nu daarvoor ruimte wordt vrijgemaakt aan de voorkant van het pand. De gemeente is momenteel namelijk bezig met het vernieuwen van het Kuiperplein. Binnen wordt ook het een en ander aangepast: er worden nieuwe lichtinstallaties bevestigd ter ondersteuning van de liveshows en andere programma's. 

De tuin van Astrant begin van het jaar
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie