Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush
Anneke van Giersbergen zingt Kate Bush Mark Uyl

Programma vol muziek, cabaret en toneel bij Cultura

6 november 2021 om 12:50 Podiumkunsten

EDE De tweede helft van het theaterprogramma van Cultura is bekend. En het seizoen is rijk aan muziek, cabaret en toneel. Vanwege de sfeer en intimiteit van het theater, komt juist het karakteristieke, de echtheid van een artiest, perfect tot zijn recht. 

Grote artiesten zoeken de intimiteit van ons theater: Van Dik Hout, de NITS en Daniël Lohues. Heel bijzonder is dat de band JOHAN in Cultura staat. Daarnaast vinden grootheden Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex elkaar in De Vertalingen.

Drie verrassende artiesten die momenteel op TV de show stelen in De Beste Zangers van Nederland staan op ons podium: Anneke van Giersbergen, Bökkers en Joe Buck. Joe Buck treedt op bij ons Singer Songwriter Festival tijdens het Nationaal Theaterweekend. Anneke kruipt in de huid van Kate Bush, haar optreden is ook via livestream te volgen. Bökkers stelt zich kwetsbaar op in een akoestische setting. En er is ook een spetterende ABBA-tribute (op Moederdag) om van te genieten.

CABARET Er valt dit voorjaar veel te lachen én er is stof tot nadenken. Lebbis geeft je een kijkje in de ziel, overtuigend en slim. Micha Wertheim is onvergelijkbaar goed, Jan Beuving vertelt je alles over de eeuwigheid van wiskunde en Martine Sandifort heeft zo weer haar eigen mindfull insteek. Nog een highlight: het absurd grappige optreden van Kasper van der Laan in het theaterweekend!

TONEEL Loes Luca speelt een stuk dat haar zo dicht op de huid zit omdat het direct raakt aan haar eigen levensverhaal. Mama Medea, een spannende en veel geroemde bewerking van Tom Lanoye van het oude mythologische verhaal. Het grijpt je naar de keel, én je ziet talentvolle jonge spelers van nu. 

Rond de herdenkingstijd in mei staat het dagboek van de Joodse schrijfster Etty Hillesum centraal in de voorstelling van Julika Marijn, en in KAMP van Hotel Modern is concentratiekamp Auschwitz op miniatuur op het podium nagebouwd. Dit laat niemand onberoerd.

Eerder spelen twee prachtige acteurs, Leny Breederveld en René Grootveld De Reiziger, over een Joodse zakenman op de vlucht. Aangrijpend en actueel. 

PROEFKAMERMUZIEK Mooie en spannende concerten staan op het programma. De hoogtepunten: de jonge musici van Pynarello spelen Beethoven, een kleine maar zeer fijne opera uit Italië zal Cultura laten zinderen, het Nederlands Blazers Ensemble speelt de meest geliefde compositie van Straus in een bijzonder decor.

KINDEREN De allerkleinsten kunnen genieten en griezelen bij De Wintergruffalo, wegdromen bij de sfeervolle dansvoorstelling van De Stilte en fantaseren bij het Muizenhuis. Ook Lucky Luuk bezoekt ons theater. Na afloop zijn er workshops die aansluiten bij de inhoud van de voorstelling.

Er staan bijzondere combinaties op het podium. In Bloedkoraal speelt accordeon-duo TOEAC ademloos mooi samen met de bekende acteur Jack Wouterse. Maaike Ouboter en Eric Corton vinden elkaar in hun verhalende zoektocht en maken samen muziek.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.cultura-ede.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie