Preview Lotte Velvet bij de Uitmarkt op 3 september
Preview Lotte Velvet bij de Uitmarkt op 3 september Anne Zantwijk

Feestelijke start cultureel seizoen met Uitmarkt en Singer-songwriter Festival

25 augustus 2022 om 07:00 Podiumkunsten

EDE September is in zicht, het culturele seizoen gaat bijna van start. Op zaterdag 3 september wordt afgetrapt met de Uitmarkt Ede in het Openluchttheater. Natuurlijk geeft Cultura op deze dag een voorproefje van het theaterseizoen. Heb je na de Uitmarkt behoefte aan nog meer moois? Blijf dan vooral hangen, want diezelfde avond treedt onder anderen Joe Buck op tijdens het Singer-Songwriter Festival. 

Kleinkunstenaar Lotte Velvet won in 2020 met haar voorstelling ‘Ondergrond’ de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze speelt tijdens de Uitmarkt van 13.10 tot 13.30 uur. Wil je haar hele voorstelling zien? Dat kan, op 16 maart staat zij in Cultura.

Muzikant Tim Akkerman is natuurlijk bekend als de voormalige zanger van Di-rect, maar hij is zoveel meer dan dat. De veelzijdigheid van Tim is al meer dan 20 jaar te bewonderen, onder andere in het televisieprogramma De Beste Zangers van Nederland. Tijdens de Uitmarkt treedt hij op met alleen een gitarist. Zie je Tim liever met zijn band The Ivy League? Kom dan op 28 oktober naar Cultura.

SINGER-SONGWRITER FESTIVAL Heb je hierna nog niet genoeg gehad? Blijf dan in de buurt van het Openluchttheater, want daar vindt op diezelfde avond het Singer-Songwriter Festival plaats. Astrant en Cultura hebben voor deze editie weer een mooi rijtje namen weten te regelen:

MAYA LIZZ “Writing songs (trying) to make sense of life”. Dat is de tagline van deze Nederlands-Amerikaanse singer-songwriter. Met invloeden als Taylor Swift en Kacey Musgraves schrijft Maya Lizz persoonlijke teksten met catchy melodieën.

ROB DEKAY Rob Dekay werkte vanaf zijn vijftiende o.a. als stratenmaker en vuilnisman. Zijn vrije tijd vulde hij met muziek. Inmiddels is Rob vooral bekend als Nederlandstalige singer-songwriter, als dé mol uit het twintigste seizoen van Wie Is De Mol? en als Judas uit The Passion 2021, waarna hij een nummer 1 hit scoorde met ‘Ik Ben Maar Een Mens’. Rob komt samen met zijn band.

JOE BUCK Misschien ken je Joe Buck van de Beste Zangers of misschien van zijn hit The Way You Take Time, die hem een gouden plaat opleverde, maar wij kennen hem van zijn sterke live performances waarbij hij altijd weet te ontroeren. Geniet van zijn eerlijke teksten en virtuoos gitaarspel. Popmuziek met een vleugje Nashville gewoon hier in Ede.

Kaarten voor het Singer-Songwriter Festivalzijn te koop via www.cultura-ede.nl en kijk voor meer informatie op www.bezoek-ede.nl/uitmarkt 

Koop je in het weekend van de Uitmarkt een kaartje voor Lotte Velvet en Tim Akkerman? Dan krijg je 20 procent korting. Wil je weten hoe en wat? Dat hoor je allemaal tijdens de Uitmarkt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie