Afbeelding
ANP/Remko de Waal

Edese jongerenraad houdt bijeenkomst over veiligheid tijdens het uitgaan

2 april 2024 om 14:57 Politiek Gijzeling in Ede

EDE De Edese jongerenraad houdt, naar aanleiding van de gijzeling in café Petticoat afgelopen zaterdag 30 maart, een bijeenkomst-avond voor jongeren. De bijeenkomst op dinsdagavond 9 april zal draaien om het thema veiligheid tijdens het uitgaan.

De Jongerenraad geeft aan geschokt te zijn door het incident van zaterdagochtend. ,,Petticoat, een plek waar veel jongeren, ook afgelopen vrijdag- op zaterdagnacht, altijd een leuke tijd beleven, belandde in een nachtmerrie voor Ede. Wij zijn blij dat de politie zo adequaat heeft gehandeld en dat de gegijzelden ongeschonden de bar hebben kunnen verlaten”, aldus de Jonas Moormann, voorzitten van de Edese jongerenraad.

Ondanks de gijzeling, hebben toch veel jongeren afgelopen zaterdag het Museumplein bezocht volgens de jongerenraad. ,,Iedereen op het plein stond helemaal aan. Iemand gilde op het terras en iedereen was klaar voor actie”, aldus een bezoeker van het plein.

VEILIGHEID TIJDENS HET UITGAAN

Moormann benadrukt het belang van veiligheid voor jongeren tijdens het uitgaan. ,,Door deze gebeurtenis is het gevoel van veiligheid veranderd. De jongerenraad gaat hierom graag laagdrempelig het gesprek aan met alle jongeren die daar behoefte aan hebben”, geeft hij aan. Verder wil de jongerenraad niet alleen het gesprek voeren over de gijzeling van 30 maart, maar ook het bredere gesprek aangaan over veiligheid tijdens het uitgaan in Ede. ,,De jongerenraad is er voor alle jongeren in Ede, juist in moeilijke tijden zoals deze.”

BIJEENKOMST

Op dinsdag 9 april houdt de jongerenraad deze bijeenkomst in het raadhuis van de gemeente Ede (Bergstraat 4), onder het genot van een hapje en een drankje. Vanaf 18.45 uur is de inloop en de bijeenkomst gaat van start om 19.00. Deze duurt tot ongeveer 20.30 uur. ,,We zullen gezamenlijk beginnen en daarna in kleine groepjes uiteengaan om het gesprek verder te voeren.” De jongerenraad geeft aan dat alle jongeren welkom zijn om de hele avond in en uit te lopen. Jongeren zijn deze avond zonder aanmelding welkom, maar uiteraard mag aanmelden altijd via jongerenraad@ede.nl.

Lees al onze publicaties over de gijzeling in café Petticoat in ons dossier (klik hier).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie