Afbeelding
Freek Wolff

Kleinere windmolens ook een kans geven

19 november 2019 om 13:49 Politiek

EDE Aanbieders van kleinere windmolens moet ook een kans worden geboden om zich te presenteren. Zodat vraag en aanbod in het uitgestrekte buitengebied van de gemeente Ede direct bij elkaar worden gebracht. Een motie van deze strekking van SGP en PvdA is door de raad aangenomen.

Het college is verzocht in het eerste kwartaal van 2020 een informatiebijeenkomst te organiseren voor inwoners en ondernemers ,,waarbij er eenduidige informatie verstrekt wordt over de mogelijkheden tot het plaatsen van kleinere windmolens en eventuele subsidiemogelijkheden."

Vastgesteld wordt dat tot nu toe vanuit de gemeente voor wat betreft het buitengebied weinig initiatief is genomen om een verduurzamingsslag te maken. ,,Kleinere windmolens kunnen met beduidend minder wet- en regelgeving worden geplaatst."

Overwogen wordt dat eigen initiatief van inwoners beter is dan opgelegde verplichtingen van bovenaf. Belangenorganisaties zoals LTO moeten voor de informatiebijeenkomst worden uitgenodigd ,,en zo nodig hen te vragen hierin een actieve rol te nemen."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie