Hoofdingang Gezondheidscentrum Veldhuizen
Hoofdingang Gezondheidscentrum Veldhuizen Y. Das

Ingezonden brief: Nieuwbouw Gezondheidscentrum Veldhuizen

26 februari 2020 om 12:24 Politiek

EDE In een brief naar de raad van gemeente Ede trekken zorgverleners van Gezondheidscentrum Veldhuizen (GC Veldhuizen) aan de noodbel voor vervangende nieuwbouw. ,,Helaas richt de discussie zich nu voornamelijk op de definitieve verkeersontsluiting'', stelt de projectleider nieuwbouw van GC Veldhuizen. ,,Tegelijkertijd meldt iedereen dat het wel lang duurt voordat wij als zorgverleners/inwoners van de wijk Veldhuizen een nieuw gezondheidscentrum kunnen krijgen. Het huidige gebouw voldoet niet meer, is te klein, gehorig en verouderd.'' De vraag ligt al dertien jaar op tafel. 

Donderdag 20 februari bezochten wij met een delegatie belanghebbenden vanuit het gezondheidscentrum de raadsvergadering van uw gemeenteraad. Aan de orde was onder meer de oordeelsvorming over de voorgenomen wijziging van het bestemmingsplan die de bouw van een mooi nieuw en door velen vurig gewenst gezondheidscentrum mogelijk moet maken.

Nadat in 2015 de plannen aan de Slotlaan/Hoflaan in een Raadsvergadering teniet zijn gedaan, is ons de schrik wederom om het hart geslagen na de vergadering van afgelopen donderdag. 

VEROUDERD Net als bij het centrum aan de Slotlaan/Hoflaan is het plan gereed. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting. Het geheel krijgt een uitstraling van duurzaamheid, positieve gezondheid en wordt uitnodigend voor alle inwoners van de wijk Veldhuizen en directe omgeving. Zij moeten zich in het nieuwe gezondheidscentrum welkom voelen en goed georganiseerde zorg kunnen krijgen. Hier wringt het al lange tijd. Bijna 13 jaar al ligt de vraag op tafel voor vervangende nieuwbouw. Het huidige gebouw voldoet niet meer, is te klein, gehorig en verouderd. Multidisciplinaire zorg en de opvang van nieuwe patiënten staan onder druk en dat vinden wij niet kunnen, het water staat ons zogezegd aan de lippen.

De raadsleden hebben in de vergadering kritische vragen gesteld aan de wethouder aangaande het verkeer. Uiteraard zijn wij ook van mening dat er geen gevaarlijke situaties mogen en moeten ontstaan na de realisatie van ons nieuwe gezondheidscentrum.

DISCUSSIE VERKEER Helaas richt de discussie zich nu voornamelijk op de definitieve verkeersontsluiting en tegelijkertijd meldt iedereen dat het wel lang duurt voordat wij als zorgverleners/inwoners van de wijk Veldhuizen een nieuw gezondheidscentrum kunnen krijgen. Dat is wat ons betreft eigenlijk wel een beetje vreemd nu blijkt dat het gezondheidscentrum in alle gekozen studies op de nieuwe plek prima kan functioneren. Of er nu wordt gekozen voor optie C of I of voor de opties welke door de werkgroep zijn neergelegd. 

Nu een aantal 'ontevreden' leden van de werkgroep alle fracties heeft benaderd met hun visie van een betere ontsluiting, zijn wij van mening dat dit allemaal over de rug gaat van de zorgverleners/inwoners van de wijk Veldhuizen en wordt er verder gedreigd met een gang naar de Raad van State als de gemeente niet meegaat met de versie van de werkgroep.

Wij hebben u niet bestookt met onze wensen of andere plannen. Het moge duidelijk zijn dat het verlenen van juiste zorg onze belangrijkste wens is en dit zou ook de wens moeten zijn van de vertegenwoordiging van de gemeente Ede.

BESLUIT  Wij rekenen erop dat u, in uw vergadering van 12 maart a.s., positief besluit over de bestemmingsplanwijziging die de nieuwbouw van ons gezondheidscentrum mogelijk maakt. Natuurlijk willen wij ook een veilige ontsluiting van de Bellestein. We vertrouwen erop dat uw besluit voor de veilige ontsluiting van de Bellestein de bouw van ons gezondheidscentrum niet zal vertragen.

Een optie zou misschien zijn dat u de plannen van het centrum goedkeurt met een amendement voor de wethouder om meer tijd te nemen voor onderzoek naar een verkeersveilige ontsluiting. Voor ons is het allang vijf over twaalf en wij hopen vurig dat we snel gebruik kunnen gaan maken van een nieuw toekomstbestendig gezondheidscentrum, daarvoor hebben de zorgverleners in een bijlage hun handtekening gezet. Door vakanties/vrije dagen is niet iedereen in staat geweest zijn/haar handtekening te zetten. U mag er vanuit gaan dat zij zonder meer deze brief ondertekend zouden hebben.

Namens alle zorgverleners van Gezondheidscentrum Veldhuizen,

J. Muntiga (projectleider nieuwbouw GC Veldhuizen) 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie