Afbeelding
De Reehorst

Veertig hotelbedden in oude sporthal Ede

4 juni 2020 om 19:15 Politiek

EDE Ede krijgt er maximaal veertig hotelbedden bij in de voormalige sporthal aan de Bennekomseweg, achter hotel De Reehorst. De sporthal werd enige jaren geleden overbodig na de ingebruikname van de topsporthal aan de Burgemeester Cees van der Knaapweg. De gemeente heeft de voormalige sporthal verkocht aan de eigenaar van De Reehorst. De bestemming van de hal wordt gewijzigd om de uitbreiding van het aantal hotelbedden mogelijk te maken.

De voormalige sporthal ligt op een afstand van 300 meter van het Natura 2000 gebied Veluwe. In een rapportage van Van Middendorp bouwkundig teken- en adviesbureau wordt geconcludeerd dat het aspect stikstofdepositie ,,geen significant negatieve effecten veroorzaakt ter plaatse van Nature 2000 gebied.”

In de gebruiksfase zou door toepassing van interne saldering (minder gasverbruik voor gebouwverwarming door extra isolatie en nieuwe verwarmingsketel) de stikstofuitstoot en daarmee ook de stikstofdepositie per saldo afnemen. Het ontwerpbestemmingsplan heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen, maar er geen bezwaren bij de gemeente ingediend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie