Gea en Gijsbert Wilbrink in hun up-to-date slagerij.
Gea en Gijsbert Wilbrink in hun up-to-date slagerij. Ted Walker

Slagerij Wilbrink heropend

28 mei 2020 om 12:46 Zakelijk

OTTERLO Het zat Gea en Gijsbert Wilbrink niet mee. Al tien jaar hadden zij plannen om hun slagerij te verplaatsen en vernieuwen. Maar grote zorgen rondom de gezondheid binnen het gezin gooide steeds roet in het eten. Vertrouwen op een goede afloop en stug door blijven gaan hielpen het gezin er doorheen. En nu is het dan toch zover dat slagerij Wilbrink een nieuw, compleet up-to-date, pand heeft.

Ted Walker

,,Dankbaar, dat zijn we’’, antwoordt Gijsbert Wilbrink op de vraag hoe het nu met hen gaat. ,,We kijken weer vooruit en zijn blij dat we deze stap hebben mogen nemen.’’ De slagerij van Gijsbert en zijn vrouw Gea is twintig meter verplaatst. Geen grote verhuizing zou je zeggen, maar voor de slager en zijn vrouw een wereld van verschil. ,,De winkel zit nu vast aan de werkplaats’’, legt Gea Wilbrink uit. ,,Dat scheelt praktisch voor ons enorm. De klant kan het ook merken, vooral waar het gaat om producten die we specifiek voor die klant klaar mogen maken. We hoeven daarvoor niet meer heen en weer te lopen, en dat scheelt.’’

COLLEGA SLAGERS Slagerij Wilbrink beschikt over een goed ingerichte werkplaats. En dat is geen overbodige luxe, gezien het feit dat Wilbrink in de gelukkige omstandigheden is dat hij ook voor collega slagers mag werken. ,,Niet iedere slager heeft alle apparatuur staan. Zo zijn er die hun recepten met ons delen zodat wij bijvoorbeeld ambachtelijke vleeswaren voor hun klaar kunnen maken. Neem de grillworst van Het Schaffelaartje in Ede. Die is volgens het recept van Gijs Koolmees door ons bereid. Op die manier gaan er vele kilo’s per week bij ons de deur uit’’, legt Gea uit.

HOGE VELUWE Nieuw in de slagerij zijn onder andere een samenwerking met Nationaal Park de Hoge Veluwe en vegetarische producten. ,,Wij zijn door het park benaderd of wij het wild van de Hoge Veluwe willen gaan verkopen. Een enorme eer uiteraard. Op het moment is het aanbod minder omdat de vrouwtjes drachtig zijn. Vanaf juli zal het aanbod weer groter zijn’’, zegt Gea. Gijsbert valt zijn vrouw bij:,,Die vegetarische producten zijn ontwikkeld in samenwerking met Barend Kramer. En ik moet eerlijk bekennen, die smaken echt goed.’’

TROUWE KLANTEN Slagerij Wilbrink is sinds donderdag 14 mei weer geopend. ,,We vonden het wel even spannend wat onze klanten van de nieuwe winkel en een aantal nieuwe producten zouden vinden. Gelukkig zijn de reacties heel positief. Wat dat betreft hebben zij ons ook de energie en kracht gegeven om door te blijven gaan en te blijven vertrouwen. Zonder trouwe klanten ben je nergens. Een ‘dank u wel’ is wat dat betreft ook best op zijn plaats’’, vinden Gea en Gijsbert Wilbrink tot besluit.

Slagerij Wilbrink, Harskamperweg 20, Otterlo, 0318-591209, www.slagerij-wilbrink.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie