Afbeelding
TS

Zo werd er bij jou in de buurt gestemd

26 maart 2021 om 17:30 Politiek

EDE De VVD kreeg in de gemeente Ede verreweg de meeste stemmen. Maar hoe werd er tijdens de Tweede Kamerverkiezingen op 15, 16 en 17 maart gestemd op ‘jouw’ stembureau? Samen met de Volkskrant en Pointer verzamelde de Open State Foundation de uitslagen van ruim 13.000 stembureaus in 346 gemeenten. 

De cijfers op gemeente-niveau publiceerde EdeStad.nl gisteren al. Daaruit bleek onder meer dat verreweg de meeste Edese stemmen voor de VVD waren, maar ook dat de lokale kandidaten Dirjanne van Drongelen (ChristenUnie) en Arnold Versteeg (SGP) veel voorkeursstemmen kregen. 

LocalFocus zet nu de uitslagen per partij per stembureau op de kaart. Voor sommige stembureaus staan er meerdere stippen op de kaart. In dat geval is het stembureau voor elke stemdag als aparte locatie in de dataset opgenomen.

Kijk op onderstaande interactieve kaart hoe er in jouw stembureau gestemd is vorige week. Zoom in op de kaart en klik op het stembureau van je keuze voor meer informatie.


Meer over de cijfers, en een analyse over de stembureaus met de meest en minst diverse uitslag, lees je bij Pointer. Klopt er iets niet aan de gegevens op de kaart? Neem dan contact op met Open State.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie