Afbeelding
Pixabay

Edese SGP-fractie stelt vragen over hijsen regenboogvlag

21 mei 2021 om 15:36 Politiek

EDE Ede is sinds kort een Regenbooggemeente. Daarom werd afgelopen maandag, internationale dag tegen homofobie, bij het gemeentehuis de regenboogvlag gehesen en was de Poortwachter feestelijk uitgelicht. De SGP stelde er vragen over tijdens het vragenuurtje bij de Raadsvergadering. De partij heeft, zoals bekend, grote moeite met de viering van deze voor de LHBTI-doelgroep bijzondere dag. 

Raadslid Kees van Wolfswinkel (SGP) dacht dat het hijsen van de regenboogvlag en het kleurrijk uitlichten van de Poortwachter niet in overeenstemming was met de toezegging door het college dat er eerst een uitvoeringsagenda naar de raad zou worden gestuurd. 

VERONTRUSTEND Dat beleidsplan komt er dit jaar, zoals besproken, beloofde wethouder Geert Ritsema. ,,Maar de intentieverklaring voeren we nu uit. We hebben allerlei gesprekken met mensen uit het maatschappelijk middenveld en LHBTI’ers. We willen de doelgroep een steun in de rug geven. Wat je hoort is best verontrustend. Het wordt als pijnlijk ervaren dat je niet veilig over straat kunt.” 

Van Wolfswinkel vroeg naar de kosten voor het uitlichten van de Poortwachter. ,,Dat is voor de gemeente kosteloos”, aldus de wethouder. ,,Het is eigendom van de provincie en dat heeft gunstig beschikt op de aanvraag. Het staat andere groeperingen ook vrij zelf een verzoek in te dienen bij de provincie wanneer ze iets willen met de Poortwachter.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie