Afbeelding
Freek Wolff

Jan Pieter van der Schans lijsttrekker voor Edese CDA bij verkiezingen

14 juli 2021 om 07:01 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

EDE Het bestuur van de CDA-afdeling Ede draagt Jan Pieter van der Schans (29) voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. ,,Kennis, enthousiasme en ervaring, onder andere dit drietal kenmerkt Jan Pieter van der Schans”, aldus de partij. 

Van der Schans is momenteel werkzaam als wethouder voor de gemeente Ede. Hij heeft in zijn portefeuille onder andere economie, landbouw, natuur, welzijn en wijken. Nadat hij in 2014 begon als raadslid en in 2015 fractievoorzitter werd, is hij in 2020 aan de slag gegaan als wethouder. 

BRUIST Van der Schans woont met zijn vrouw en dochter op de Edese Kazerneterreinen en is zeer gemotiveerd om de kar voor het CDA Ede te trekken: ,,Landelijk heeft het CDA het behoorlijk moeilijk, maar lokaal bruist de afdeling. Het CDA laat iedere dag zien met beide benen in de Edese samenleving te staan. Wij zijn een lokale partij die bestaat uit lokaal gewortelde CDA’ers die dagelijks klaarstaan om samen met inwoners onze gemeente mooier te maken.”

RENTMEESTERSCHAP Van der Schans vervolgt: ,,Ik vind het belangrijk hoe wij met elkaar omgaan in onze gemeente. Veel mensen zijn betrokken op elkaar. Afgelopen jaren heb ik mij ingezet om vrijwilligers en mantelzorgers goed te ondersteunen. Ik werk eraan dat onze buurt-, wijk- en dorpshuizen hun rol in wijk of dorp nog beter kunnen vervullen. Daarnaast span ik me in voor natuurherstel van onze mooie bos- en natuurgebieden en voor een duurzame en toekomstbestendige agrarische sector. Dat is rentmeesterschap in de praktijk. In een gemeente waar landbouw en natuur zo belangrijk is, zijn we dat aan onszelf verplicht.”

ERVARING Elze Bent, voorzitter CDA Ede: ,,Jan Pieter weet op een eigentijdse manier ons gedachtegoed te vertolken. Bovendien heeft hij zowel gemeenteraadservaring als bestuurlijke ervaring, en wil hij enthousiast deze taak oppakken.”

De andere kandidaten op de lijst worden begin september bekendgemaakt. Tijdens een ledenvergadering in het najaar, woensdagavond 29 september, wordt de lijst vastgesteld door de leden van het CDA Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie