Ellen Out
Ellen Out P.v.Leusden

Ellen Out opnieuw lijsttrekker van GroenLinks Ede

22 september 2021 om 09:00 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

EDE De leden van GroenLinks Ede hebben Ellen Out opnieuw gekozen als lijsttrekker van de partij voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. GroenLinks Ede organiseerde daarvoor een ledenreferendum. Ellen Out kreeg bij de stemming het vertrouwen van een tweederde meerderheid en heeft daarmee een sterk mandaat van de leden voor de komende bestuursperiode.

Al sinds maart 2014 is Ellen Out de fractievoorzitter van haar partij in de Edese gemeenteraad. In 2018 wist GroenLinks onder haar leiderschap het aantal raadszetels te verdubbelen van twee naar vier. Daarmee kreeg GroenLinks voor het eerst ook een wethouder. ,,Daardoor is de invloed van GroenLinks op het bestuur sterk vergroot, al waren daar ook compromissen voor nodig”, aldus de partij.

Ellen Out is nu voor de derde keer gekozen tot lijsttrekker en wil er opnieuw vol voor gaan. In de voordracht typeerde het afdelingsbestuur van GroenLinks Ede de nieuwe lijsttrekker als ,,ervaren, standvastig, samenwerkingsgericht, verbindend en gericht op de inhoud.”

Ellen Out heeft er veel zin in. ,,Er is veel bereikt de afgelopen jaren maar er is ook nog veel te doen”, vertelt ze. ,,We hebben de bouw van sociale woningen in Ede weliswaar weer op gang gebracht, maar veel meer betaalbare woningen bouwen voor jongeren, ouderen en de lage en middeninkomens blijft noodzakelijk. Wij willen daarnaast de toenemende sociale ongelijkheid bestrijden, onze mooie natuur versterken, de veiligheid, rust en groenvoorziening in onze wijken verbeteren en de noodzakelijke klimaatmaatregelen snel nemen.” 

,,Dat is alles bij elkaar een enorme klus waarvoor visie en durf nodig zijn”, vervolgt Out. ,,Veel mensen en ook politieke partijen denken of hopen dat we kunnen doorgaan op de oude voet, maar dit kan helaas niet. Ede is een prachtige woongemeente, maar er moeten andere keuzes worden gemaakt als we willen dat het hier ook in de toekomst voor iedereen prettig en veilig is. Daarvoor is GroenLinks nodig in het gemeentebestuur van Ede. Dat zal mijn inzet ook zijn voor de komende vier jaar.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie