Van links naar rechts: Gerben Slings, Jan Willem Middelesch, Noralie van ’t Hul, Arie Barendrecht, Bram van der Beek, Cora Otter, Leon Meijer, Niek van den Brink, Annemiek Stam, John Smits en Daan Weststrate.
Van links naar rechts: Gerben Slings, Jan Willem Middelesch, Noralie van ’t Hul, Arie Barendrecht, Bram van der Beek, Cora Otter, Leon Meijer, Niek van den Brink, Annemiek Stam, John Smits en Daan Weststrate. Niek Stam

Cora Otter opnieuw lijsttrekker ChristenUnie Ede

14 oktober 2021 om 08:15 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

EDE De ledenvergadering van de ChristenUnie Ede heeft op woensdagavond 13 oktober de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart vastgesteld. Lijsttrekker is de Bennekomse Cora Otter, de huidige fractievoorzitter en voor de tweede maal lijsttrekker.

De kandidatenlijst is een mix van ervaren kandidaten en nieuw talent. Op plek 2 en 3 staan de zittende raadsleden Bram van der Beek en Niek van den Brink. Van der Beek heeft zich de afgelopen raadsperiode ontwikkeld tot de duurzaamheidsexpert van de fractie. Van den Brink, theoloog en in het dagelijks leven spellenbedenker, staat binnen de raad bekend als een harde werker die het politieke handwerk goed beheerst.

NIEUWE RAADSLEDEN? Op de plaatsen 4 en 5 staan de eerste niet-raadsleden, te weten Edenaar Annemiek Stam en Bennekommer Arie Barendrecht. Beiden zijn momenteel fractievolger. Stam is werkzaam op de CHE als docent Sociologie. Als medeoprichter van Stichting Hart voor Veldhuizen kent zij de lokale problematiek van binnenuit. Barendrecht werkt als ic-verpleegkundige en is lid van het talentennetwerk van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving. De top-6 wordt gecomplementeerd door basisschooldocent Daan Weststrate, die aan zijn derde termijn als raadslid hoopt te beginnen.

TALENTEN De plaatsen 7 tot er met 10 worden bezet door nieuwe talenten. Jan Willem Middelesch, nummer 7 op de lijst, werkt bij de Nederlandse Zorgautoriteit en is de huidige secretaris van het ChristenUnie-bestuur. Hij wordt gevolgd door Bennekommer John Smits, projectmanager bij Staatsbosbeheer en onder andere vrijwilliger bij A Rocha. Lunteraan Gerben Slings, werkzaam bij de provincie Utrecht, staat op plek 9, gevolgd door Noralie van ‘t Hul, die economie doceert op een middelbare school.

De huidige raadsleden Sandra Kooij en Dirjanne van Drongelen hebben eerder laten weten niet door te gaan. Zij staan beiden wel als lijstduwer op de kandidatenlijst. Leon Meijer staat op plaats 50 van de kandidatenlijst en is beschikbaar als wethouder.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie