Afbeelding
@tedxmedia

Gemeente Ede neemt maatregelen voor omgeving opvanglocatie Harskamp

25 augustus 2021 om 18:20 Politiek

HARSKAMP Burgemeester Verhulst heeft na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie besloten maatregelen te treffen voor de omgeving van de noodopvanglocatie voor Afghaanse evacués in Harskamp. Verhulst neemt deze maatregelen om ongeregeldheden, zoals die dinsdagavond plaatsvonden, te voorkomen.

,,We begrijpen dat mensen zich zorgen maken en vragen hebben”, zegt de burgemeester. ,,Maar die uit je niet door te rellen voor de poorten van de noodopvang. We zijn in gesprek met onder andere de dorpsraad en informeren inwoners zo goed mogelijk, maar sommige vragen kunnen we nu echt nog niet beantwoorden.”

DEMONSTRATIES De burgemeester heeft verschillende maatregelen getroffen die in hun onderlinge samenhang moeten zorgen voor rust en orde in de omgeving van de opvanglocatie, aldus de gemeente. In de directe omgeving van de Legerplaats mogen geen demonstraties meer worden gehouden. 

NOODBEVEL Daarnaast heeft Verhulst een noodbevel vastgesteld. Op basis van dit noodbevel geldt een samenscholingsverbod. Alleen demonstraties die netjes verlopen zijn toegestaan. Als een demonstratie uit de hand loopt, kan de politie de menigte verspreiden.

ALCOHOL Tenslotte heeft de burgemeester een verbod uitgevaardigd op het bij zich hebben van alcoholhoudende drank. De burgemeester heeft deze maatregel genomen omdat alcohol volgens hem de ongeregeldheden gisteravond in de hand heeft gewerkt.

Het noodbevel is in te zien op de website van de gemeente Ede. Daar is ook een kaartje te vinden met het gebied waarvoor de maatregelen gelden.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie