Kandidaten GroenLinks Ede 2022
Kandidaten GroenLinks Ede 2022 P. van Leusden

GroenLinks Ede stelt top 10 van de kandidatenlijst vast

Politiek Deel je nieuws

De top tien van de kandidatenlijst van GroenLinks Ede is bekend. Lijsttrekker Ellen Out was in september al door de leden gekozen. Het is de 3e keer dat zij de GroenLinks-lijst aanvoert. Nu zijn ook de kandidaten bekend voor de plekken 2 t/m 10. GroenLinks hield hiervoor onlangs een ledenreferendum.

GroenLinks heeft op dit moment 4 zetels in de Edese gemeenteraad. De Groenlinksleden hebben de 30-jarige Robin Bongers op plek 2 verkozen (net verhuisd naar Ede, maar al een ervaren raadslid). Judith Klosterman staat op plek 3 (huidig raadslid) en de 28 -jarige Sietske Beiboer is op de vierde plek gekozen (een nieuwkomer, en volgens de voordracht “een verrijking voor de Edese politiek). Deze kandidaten maken dus het meeste kans op een raadszetel.

De overige plekken op de lijst zijn voor Robert van Twillert (plek 5, huidige fractievolger), Esther van Vliet (plek 6, nieuw), Pieter Gerard v.d. Berg (plek 7, huidig raadslid), Jan van Dijk (plek 8, nieuw), John van Harten (plek 9, nieuw) en Remko Bos (plek 10, huidige fractievolger).

Raadslid Peter van Leusden (64) heeft zich niet meer verkiesbaar gesteld voor de top tien. Hij geeft graag ruimte aan de nieuwe mensen om de idealen van GroenLinks in Ede verder vorm te geven en is blij met de goede vertegenwoordiging van de jongere generaties op deze lijst.

GroenLinks zal de lijst de komende weken nog aanvullen met een aantal lijstduwers.

advertentie