Afbeelding
Ted Walker

ChristenUnie koploper aantal raadsvragen in 2021

2 januari 2022 om 16:00 Politiek

EDE De ChristenUnie is koploper voor wat betreft het aantal ingediende schriftelijke raadsvragen in 2021. Van de in totaal 67 raadsvragen vorig jaar diende deze fractie er 14 in of was mede-indiener. 

In 2020 kwamen de meeste schriftelijke raadsvragen van de SGP, die er vorig jaar 13 indiende of met andere partijen betrokken was bij raadsvragen. Soms verenigen zich meerdere fracties bij een raadsvraag aan het college. Dat gebeurt ingevolge artikel 42 van de in totaal 46 artikelen van het reglement van orde van de raad. Het college is eraan gehouden binnen 30 dagen een raadsvraag te beantwoorden.

Wat opvalt is dat de VVD en GemeenteBelangen meerdere malen samen een raadsvraag indienen, met name in de eerste helft van het afgelopen jaar, en dat geldt ook voor GroenLinks en de PvdA. Veel vragen van raadsfracties volgen actuele landelijke ontwikkelingen met de achterliggende vraag of die ontwikkelingen ook in de gemeente Ede waar te nemen zijn en wat het college eraan denkt te doen. Achter de ChristenUnie en SGP diende D66 een twaalftal raadsvragen in, GroenLinks elf, GemeenteBelangen acht, VVD zeven, CDA zes, PvdA vijf en Burgerbelangen één. 

De vragen betroffen vorig jaar een breed scala aan actuele gebeurtenissen waarbij uiteraard de gevolgen van de coronamaatregelen aan de orde kwamen. Maar ook onder meer de wildwal in Lunteren, verkeersveiligheid in de wijken, aanrijtijden ambulances, vervuiling Enka-terrein, woningbouw Horapark, aanrijding wolf, juridische onwenselijkheid totaal wietverbod, opvang katten in de regio, asielzoekers en arbeidsmigranten, ecologisch groenbeheer, speel- en beweegtuinen, gebruik Chinese technologie en tariefsverhoging warmtenet biomassa. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie