Een voorbeeld van Tiny-houses in Nijkerk.
Een voorbeeld van Tiny-houses in Nijkerk. Gerwin van Luttikhuizen

Weinig kans van slagen voor initiatiefnemers Tiny houses

3 januari 2022 om 13:45 Politiek

EDE In de gemeente Ede hebben initiatiefnemers voor Tiny houses weinig kans van slagen. Dat heeft de ChristenUnie begrepen van deze initiatiefnemers. Er zou een gebrek zijn aan ambtelijke capaciteit. 

Door Gerard van Wijk

De partij heeft er schriftelijke vragen over gesteld aan het college. Tiny houses is van oorsprong een Amerikaans initiatief om het wonen in kleine huisjes te propageren. De bouw en vaste kosten van een Tiny house ofwel mini huis zijn aanmerkelijk minder dan bij de reguliere woningbouw. Er is met name ook belangstelling voor deze huisjes bij mensen die alleen wonen, starters of gescheiden zijn en woonruimte, al of niet tijdelijk, zoeken.

BESTUURSAKKOORD Er wordt gerefereerd aan het bestuursakkoord 2018-2022 ´Ruimte voor Ede´ waarin staat beschreven dat experimenten met nieuwe en flexibele woonvormen ruim baan krijgen en waar nodig belemmerende wetgeving wordt weggehaald. Dat lijkt dus in de praktijk een ander verhaal. Gevraagd wordt hoeveel initiatieven onder de noemer ´experimenteel´ of ´nieuwe woonvormen´ in de afgelopen vier jaar zijn gemeld bij de gemeente Ede en wat voor soort initiatieven het betreft. ,,Hoeveel van deze initiatieven zijn er door de gemeente Ede voorzien van ambtelijke inzet en hoeveel zijn er in deze periode tot een succesvol einde gebracht?”

De partij vindt dat het gebrek aan capaciteit op zichzelf geen reden mag zijn voor het niet verder helpen van een initiatief voor een experimentele of nieuwe woonvorm. ,,Heeft het college overwogen om bij de programmabegroting een voorstel te doen om structureel extra capaciteit vrij te maken of aan te trekken voor dit type initiatieven?” 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie