Afbeelding
BDUmedia

Veertien partijen gaan in Ede op voor gemeenteraadsverkiezingen

4 februari 2022 om 11:09 Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

EDE Veertien politieke partijen gaan op woensdag 16 maart op voor de gemeenteraadsverkiezingen in Ede. In een openbare zitting van het centraal stembureau is vrijdagmorgen de geldigheid van de kandidatenlijsten vastgesteld, de handhaving van de kandidaten en het nummer waaronder de partij gaat deelnemen. Behalve negen partijen die al in de raad zitting hebben komen er vijf nieuwe bij. Bij loting kregen zij een lijstnummer.

De meeste kandidaten op de lijst heeft de ChristenUnie met 50, het minste aantal kandidaten heeft Belang van Nederland met zeven. De lijstvolgorde met de lijsttrekkers ziet er als volgt uit:

1. SGP, Gerrit Flier
2. ChristenUnie, Cora Otter
3. CDA, Jan Pieter van der Schans
4. GemeenteBelangen Ede, Gabriëlle Hazeleger
5. VVD, Hester Veltman
6. GroenLinks, Ellen Out
7. D66, Stephan Neijenhuis
8. Burgerbelangen, Ruben van Druiten
9. PvdA, Karin Bijl
10. Forum voor Democratie, Wesley Glasmacher
11. Democratische Partij Ede, Rasit Görgülü
12. Belang van Nederland, Jeroen Flantua
13. Mens en Milieu Ede, Erik Wesselius
14. Gereformeerde Beginsel Partij, G. Kampert

Evenals in de andere 343 gemeenten begon stipt om tien uur de openbare zitting. Voorzitter René Verhulst herinnerde er nog maar eens aan dat ,,niet in alle landen” sprake is van een zo zorgvuldige gang van zaken bij de stembusgang. De procedure tot nu toe liet één afwijkende handtekening van alle deelnemende kandidaten zien, van de lijst van de PvdA. Dat werd na onderzoek ,,niet schokkend” genoemd en het was een herstelbaar verzuim. 

Van de aanwezige kiezers in de raadzaal kwamen geen bezwaren, dat hoort ook tot de procedure. Er werd nog even gewacht met de afsluiting van de zitting, binnen het halfuur trouwens. ,,Er kan nog iemand een bezwaar laten horen vanuit Australië, hoewel het daar nu nacht is”, aldus Verhulst. Er kwam geen telefoontje uit Australië. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie