Alternatief voor vuurwerkoverlast nog niet in zicht

3 jul, 13:00 Politiek Pixabay
Afbeelding

EDE De Edese gemeenteraad behandelde vorig jaar november een voorstel om in Ede vanaf de jaarwisseling 2023-2024 een vuurwerkverbod in te stellen. Tegelijk lag er een amendement van D66 en PvdA op tafel, waarin het college werd gevraagd om te kijken naar een alternatieve viering van de jaarwisseling. De raad vond dat ,,het succes van een alternatieve viering van de jaarwisseling van groot belang is voor de effectiviteit van een algeheel afsteekverbod.” Uit een memo van het college aan de raad blijkt dat de realisering van deze wens nog niet zo makkelijk is.

Gekeken is of een vuurwerkshow of een laserlichtshow vanaf het dak of in de directe omgeving van het raadhuis mogelijk is. ,,Ervaring in de branche van de vuurwerk- en lasershows leert dat een lasershow zonder vuurwerk minder publiek trekt dan een vuurwerkshow met of zonder een lasershow. In het onderzoek is gekeken naar een vuurwerkshow, die altijd met een lasershow uitgebreid kan worden. 

BELEVIN..

PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Henry Snetselaar: ‘Voetbal is altijd mijn passie geweest en gebleven’
PREMIUM
Afbeelding
Politiek ChristenUnie Ede: boeren komen niet aan inhoud toe
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Veel ‘geleerde lessen’ van dit najaar aan te leggen hoogwaardige fietsroute
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Boosheid en verdriet over Indië Monument in Ede: ‘Het project kun je als mislukt beschouwen’
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Grote onrust bij Lunters museum: ‘Dit is een zware persoonlijke beschadiging’
PREMIUM
Afbeelding
Evenementen Voorzitter Gilbert Meurs: ‘Ik zal er alles aan doen om Heideweek gratis te houden’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.