Raad van State laat lozing verontreinigd grondwater Enka-terrein toe

30 november 2022 om 12:46 Politiek
Afbeelding

EDE Het waterschap Vallei en Veluwe mag verontreinigd grondwater afkomstig van het Enka-terrein lozen in de Nederrijn bij de haven van Wageningen. De Raad van State gaf daarvoor vandaag toestemming. Bezwaren tegen de lozing door de Milieuwerkgroepen Ede en Vereniging Mooi Wageningen zijn door de Raad verworpen. Ze zijn bang dat de lozing zeer schadelijke gevolgen zal hebben voor de natuurwaarden in deze rivier en de drinkwaterveiligheid. Volgens de Raad is die angst onterecht.

Het grondwater is verontreinigd geraakt door de activiteiten van de voormalige kunststoffabriek van Enka in Ede. De grond is intussen gesaneerd en geschikt gemaakt voor woningbouw. Het verontreinigde grondwater verplaatst zich langzaam en ligt nu onder de woonwijken Maandereng en Rietkampen. Het gaat ook langzaam in de richting van het natuurgeb..

PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
PREMIUM
Afbeelding
Tafeltennis Landelijke herentafeltenniscompetitie op de schop

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.