BBB-leider Caroline van der Plas reageert op de uitslagen voor de Provinciale Statenverkiezingen.
BBB-leider Caroline van der Plas reageert op de uitslagen voor de Provinciale Statenverkiezingen. anp / sem van der wal

BBB krijgt initiatief in zoektocht naar breed gedragen coalitie Gelderland

18 maart 2023 om 08:17 Politiek

REGIO De voorlopig gekozen partijen erkennen BBB als winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland. Ook krijgt BBB het initiatief in de verkennende fase. Dat is de uitkomst van de startbijeenkomst verkennende fase van de onderhandelingen, die op vrijdag 17 maart plaatsvond in het Huis der Provincie in Arnhem.

Op uitnodiging van de commissaris van de Koning John Berends en BBB-lijsttrekker Rik Loeters kwamen zestien partijen (BBB, VVD, PvdA, GroenLinks, CDA, CU, D66, SGP, PvdD, PVV, VOLT, JA21, SP, FVD, 50PLUS en Lokale Partijen Gelderland) bijeen. De partijen reflecteerden op de voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen en spraken af dat BBB een verkenner aanstelt.

Op woensdag 22 maart vindt in een vervolgbijeenkomst een kennismaking met de verkenner plaats. Ook zijn de plannen voor het verdere vervolg van de verkennende fase onderwerp van gesprek. Deze vervolgbijeenkomst is openbaar. Publiek kan plaatsnemen op de tribune of online meeluisteren via een audioverbinding op www.gelderland.nl/Statenlive.

Definitieve verkiezingsuitslag

Op donderdag 23 maart om 10.00 uur maakt het Centraal Stembureau de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland bekend. Deze openbare zitting vindt plaats in de Statenzaal van het Huis der Provincie in Arnhem. Deze zitting is ook live te volgen via www.gelderland.nl/Statenlive.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie