Afbeelding
Gemeente Ede

Bram van der Beek benoemd als nieuwe wethouder gemeente Ede

8 december 2023 om 07:21 Politiek

EDE Raadslid Bram van der Beek is op 7 december tijdens de openbare raadsvergadering benoemd tot wethouder voor de gemeente Ede. De plek die Van der Beek achterliet in de gemeenteraad namens ChristenUnie Ede is ingenomen door Jan Willem Middelesch. Beiden legden de eed af bij burgemeester René Verhulst.

Eerder dit jaar kondigde wethouder Leon Meijer zijn vertrek aan als wethouder. De lokale fractie van de ChristenUnie droeg daarop Van der Beek voor hem op te volgen. In dezelfde vergadering dat Leon Meijer afscheid nam, stemde de raad met grote meerderheid in met de benoeming van zijn opvolger.

WETHOUDER

Bram van der Beek is sinds 2014 actief voor de ChristenUnie. Na ruim vijf jaar als raadslid kan hij zich nu als wethouder inzetten voor de gemeente Ede. Van der Beek neemt de portefeuille van zijn voorganger volledig over; Jeugd, Onderwijs, Publieke gezondheid, Food, Wonen, WFC en Financiën.

Wethouder Van der Beek is 34 jaar oud en woont in Ede. Na een studie aan de Wageningen Universiteit heeft hij zich in zijn werkende leven tot nu toe vooral beziggehouden met (duurzame) energie. Hij heeft samen met zijn vrouw en drie kinderen en in zijn vrije tijd gaat hij graag een rondje hardlopen of verkent hij de MTB-routes van Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie