Afbeelding
Freek Wolff

10 jaar cel en tbs voor doodsteken Edese Shelley

26 juli 2021 om 13:45 Rechtbank

EDE (ANP) De 24-jarige Edenaar die in juni vorig jaar zijn vriendin Shelley Bosch op gruwelijke manier om het leven bracht aan de Jan Th. Tooroplaan in Ede, is maandag door de rechtbank in Arnhem wegens doodslag veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

De man gaf toe dat hij 23 juni vorig jaar zijn 22-jarige vriendin talloze keren met haar hoofd tegen de muur sloeg en daarna met meerdere messen in haar hoofd, hals, rug en zij stak.

De straf komt overeen met wat de officier van justitie had geëist. De man lijdt aan een stoornis die hem parten speelde tijdens zijn daad en wordt verminderd toerekeningsvatbaar geacht.

De veroordeelde Edenaar moet aan de moeder 35.000 euro en aan de stiefvader 20.000 euro schadevergoeding betalen, oordeelde de rechtbank.

De man was nog maar een maand eerder met het slachtoffer gaan samenwonen. Hij zegt dat zijn vriendin almaar ruzie maakte en dat er iets knapte toen dat op de ochtend van 23 juni weer gebeurde. ,,Zoveel woede had ik nog nooit gevoeld”, zei hij in de rechtbank.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie