Vrijspraak Lunteraan in grote mestfraudezaak

7 dec, 08:04 Rechtbank Pixabay
Afbeelding

LUNTEREN/AMSTERDAM Een 53-jarige voormalige agrariër uit Lunteren is maandag vrijgesproken van zijn aandeel in de omvangrijke mestfraudezaak die eind september diende voor de rechtbank in Amsterdam. De rechtbank acht bewezen dat zijn bedrijf betrokken was, maar legde geen straf op, omdat de Lunteraan volgens de rechtbank niet wist dat het om een verboden meststof ging. Er was een werkstraf van 120 uur tegen hem geëist en tegen zijn bedrijf een boete van 10.000 euro. 

Een 70-jarige Puttenaar en zijn 46-jarige zoon van een loonwerkersbedrijf uit Putten, tegen wie een werkstraf van elk 120 uur was geëist en eveneens een boete van 10.000 euro voor de onderneming, zijn ook vrijgesproken. Datzelfde geldt voor een 38-jarige veehouder uit Eemdijk (gemeente Bunschoten), tegen wie een werkstraf van 120 uur was geëist en een boete van 10.000 euro.

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Varkenskrullen gaan knobbelzwanen in Binnenveld beschermen
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Opvang Oekraïners in Harskamp verlengd
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Routiniers versterken vierdeklasser Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Dieren LTO Gelderse Vallei: ‘Vogelgriep in Lunteren enorme schok’
PREMIUM
Afbeelding
Overig Voor tweede maal in een jaar schop in de grond voor glasvezelnetwerk
PREMIUM
Afbeelding
Muziek Edese bassist van Boomerang: ‘We gaan knallen op de Heideweek’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.