Edenaar krijgt werkstraf voor mishandeling in Barneveld

29 september 2022 om 17:55 Rechtbank Rechtspraak
De rechtbank in Arnhem.
De rechtbank in Arnhem.

EDE (APA) Een 54-jarige man uit Barneveld, die zijn buurman en overbuurman op 4 en 5 juli mishandelde, is door de Arnhemse rechter veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur plus een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden. Ook kreeg hij een contactverbod opgelegd. Een 53-jarige vriend uit Ede, die betrokken was bij de mishandeling van een buurman op straat, kreeg een werkstraf van 140 uur. 

De gebeurtenissen aan de Goudenstein in Barneveld waren de escalatie van jarenlange oplopende burenruzies, zo bleek donderdag tijdens de rechtszaak in Arnhem. De 54-jarige hoofdverdachte ergerde zich er aan dat zijn buurman zijn hond liet poepen in zijn tuin en het veldje achter zijn huis, vertelde hij de rechter. Bovendien zou de buurman roddel..

PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Geen tijdelijk zebrapad of knipperlicht bij oversteek scholieren
PREMIUM
Afbeelding
Dieren Minister wil regionale aanpak wilde vogels met vogelgriep
PREMIUM
Afbeelding
Winkels Supermarkt Safari naar Bellestein
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Airfryer koning uit Ede stopt vanwege succes: ‘Gaat bijna op werken lijken’
PREMIUM
Afbeelding
Dieren 11.000 honden op dat hele kleine stukje Ede
PREMIUM
Afbeelding
Mensen ‘God gebruikt zelfs Google’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.