Afbeelding
Zwembad de Peppel

Buitenbad van Zwembad de Peppel zondag open

Recreatie

EDE De weersvoorspellingen voor aankomende zondag geven 22 graden. Heerlijk weer om een duik in het buitenbad te nemen, zo denkt Zwembad de Peppel. Het zwembad opent dan ook aanstaande zondag voor één dag haar natuurgezuiverde buitenbad. Van 11.00 tot 15.00 kan iedereen een plons komen nemen. Ook alle binnenbaden en glijbanen zijn open.

Terwijl de meeste buitenbaden al geen water meer in de bassins hebben, staat het buitenbad van Zwembad de Peppel nog tot de rand toe gevuld. Tim van de Kolk, manager zwemzaken: ,,Het duurzame en natuurgezuiverde buitenbad is jaarrond gevuld met water zodat de waterplanten blijven leven. Sinds half september is het buitenbad gesloten voor publiek, maar het warme weer van komende zondag is voor ons aanleiding om het buitenbad te openen. Extra werk hebben we daar vrijwel niet aan. Het water wordt het hele jaar continue op kwaliteit gecontroleerd en schoongehouden. Wel zijn we gestart met het licht opwarmen van het water zodat aanstaande zondag de temperatuur rond de 20 graden zal liggen."

20 GRADEN Eind april opende het nieuwe natuurgezuiverde buitenbad van het Edese zwembad. Het water wordt niet met chloor, maar op een natuurlijke manier met waterplanten en speciale filters gezuiverd.  Of het zwembad dit najaar nog vaker het buitenbad opent, is afhankelijk van de weersomstandigheden. ,,We bekijken het van dag tot dag", aldus Tim van de Kolk. ,,Als de temperatuur nogmaals boven de 20 graden komt komende weken, dan zullen we dat zeker overwegen."

Komende zondag is tot 13.30 uur het zwembad toegankelijk voor ouders/verzorgers met kinderen tot 16 jaar. Vanaf 13.30 uur is iedereen van harte welkom om binnen en buiten een duik te nemen. Alle openingstijden zijn te vinden op www.zwembadede.nl.

advertentie