Afbeelding
Gemeente Ede

Eerste netwerk ruiter- en menroutes in nieuwe Veluwestijl

Recreatie

EDE De aanleg van een nieuw netwerk aan ruiter- en menroutes tussen Ede, Renkum en Wageningen is dinsdag 7 juli gestart. Het totale netwerk omvat zo'n 200 kilometer aan ruiter- en menroutes, inclusief een aanrijroute naar het Nationale Park de Hoge Veluwe (ingang Otterlo). Het routenetwerk is het eerste dat geheel wordt uitgevoerd in de nieuwe Veluwe-knooppuntenstijl.

Wethouders Peter de Pater van Ede en Maud Hulshof van Wageningen en Mathijs Fleur, voorzitter van Toeristisch Platform Renkum markeerden de start van de aanleg van de routes met het leggen van een puzzelstuk van 1,5 meter, geheel in coronastijl.

,,Een goed routenetwerk heeft natuurlijk goede startlocaties, met informatiepanelen en parkeerplaatsen voor paardentrailers. Ook zijn er voldoende leuke aanbindplekken langs de route waar je eventueel een hapje of drankje kunt nuttigen, en overnachtingsmogelijkheden voor ruiters van verder weg", schrijft de gemeente Ede.
Langs de route zijn verschillende bestaande parkeerplaatsen, aanbindplaatsen en overnachtingslocaties die geschikt zijn voor paarden. ,,We kijken of dit aantal kan worden uitgebreid."

Als het routenetwerk klaar is, komt de informatie hierover op de website www.bezoek-ede.nl en op www.routesopdeveluwe.nl.

advertentie
advertentie