Afbeelding
BDUmedia

College betreurt tariefsverhoging jaarkaarthouders Hoge Veluwe

Recreatie

EDE De gemeente Ede was niet op de hoogte van de aanzienlijke tariefsverhoging voor jaarkaarthouders bij Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dat zegt het college in antwoord op schriftelijke vragen van D66. Volgens de directeur van het park zou dit het gevolg zijn van de coronacrisis. 

Gerard van Wijk

Voor een gezin zou het abonnementsgeld kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s. Het college vindt het ,,te betreuren voor de inwoners van de gemeente Ede en jaarkaarthouders dat De Hoge Veluwe deze keuze maakt. Echter, als zelfstandige organisatie staat het hen vrij dit te doen.”

KORTINGSREGELING Het park is volgens het college hard geraakt door de coronacrisis, ,,waardoor de tariefsverhoging noodzakelijk was. De kortingsregeling voor omwonenden was een zeer sympathiek initiatief. Er zijn ons geen andere toeristische organisaties en attracties in de regio bekend die gebruikmaken van dergelijke kortingsregelingen voor omwonenden. Het was dus een unieke en tegelijkertijd kwetsbare regeling, zo blijkt nu.” 

Er wordt bij gezegd dat er buiten De Hoge Veluwe alternatieve, mooie openbare plekken en natuurgebieden in de gemeente Ede zijn waar Edenaren naartoe kunnen gaan. De reguliere toegangsprijs wordt niet verhoogd, waardoor een eenmalig bezoek aan het park even toegankelijk blijft als voorheen, aldus het college. 

KRITISCHE DIALOOG D66 wilde ook van het college weten of zij bereid is een kritische dialoog aan te gaan met de beheerder van het erfgoed De Hoge Veluwe, ,,waarbij het belang van de omwonenden een duidelijke plek krijgt en tevens aandacht wordt gevraagd voor de verantwoordelijkheid van het park voor het Gelders Natuurnetwerk.” 

De gemeente Ede heeft een samenwerkingsconvenant met het park. Volgens het college vindt er met regelmaat overleg plaats en een van de onderwerpen is de toegankelijkheid van het park en hun maatschappelijke rol. 

advertentie