Afbeelding
Hent uut ‘t Zaand

Zestien recreatiewoningen op recreatiepark Hent uut ‘t Zaand in Wekerom

Recreatie

WEKEROM Op recreatiepark Hent uut ‘t Zaand aan de Vijfsprongweg in Wekerom komen zestien recreatiewoningen. Het college vraagt de raad om een ontwerpverklaring van geen bedenkingen af te geven. Het deel waar de recreatiewoningen (chalets) worden geplaatst, is een veldje gelegen binnen de grenzen van het bestaande park. ,,Dit deel van het terrein heeft een onbebouwbare dagrecreatieve bestemming en staat de bouw van recreatiewoningen niet toe. Daarom is een afwijkingsprocedure noodzakelijk.”

Hent uut ‘t Zaand is een in 1939 opgericht familiebedrijf. Het park ligt net iets buiten Wekerom tegen het Wekeromse Zand en bestaat uit 150 staplaatsen, bestaande uit aluminium stacaravans, chalets en enkele stenen bungalows. De stacaravans en chalets staan allen op jaarplaatsen. Er is een breed aanbod aan voorzieningen, zoals een natuurbad, horecagelegenheid, kinderspeelplaatsen, jeugdhonk en toiletgebouw. ,,Het gehele jaar geopende park heeft ruime kavels met veel groen en privacy en is vooral gericht op rustige recreatie.”

Er zijn veel vaste gasten bij Hent uut ‘t Zaand. Sommigen houden er al generaties vakantie. ,,Het park is in beweging en er wordt nagedacht over de toekomst. De volgende generatie staat klaar om het bedrijf van vader en moeder over te nemen. Er is een parkplan opgesteld met een visie hoe het park zichzelf ziet en wat de ambities zijn om vitaal te blijven. De afgelopen vijftien jaar is veel geïnvesteerd in de kwaliteit van het park.” 

Het plan sluit volgens het Edese college aan bij de doelstellingen uit het ruimtelijk ontwikkelingskader recreatieparken. 

advertentie
advertentie