Afbeelding
Zwembad De Vrije Slag

Geen winterzwemmen in Bennekom dit jaar: ‘We hebben helaas geen andere keus’

Recreatie

BENNEKOM Er komt deze winter toch geen gelegenheid tot winterzwemmen in buitenzwembad De Vrije Slag in Bennekom. Dat laat het Bennekomse zwembad vrijdagochtend weten. Ondanks de positieve ervaringen van vorig jaar en de enthousiaste reacties om het dit jaar weer te doen, zit het er niet in.

,,Graag willen wij iedereen hartelijk danken voor de positieve reacties ten aanzien van ons idee om het winterzwemmen ook dit jaar te organiseren. Het winterzwemmen was afgelopen jaar een groot succes en we zijn er trots op wat wij dit met onze partners hebben kunnen organiseren. Ook dit jaar is er weer veel animo voor het winterzwemmen onder onze trouwe bezoekers”, meldt De Vrije Slag.

,,Onze partners Sportservice Ede, Gemeente Ede en ZwemNetwerk hadden ook voor dit jaar weer hun ondersteuning toegezegd bij het winterzwemmen waar wij natuurlijk ontzettend dankbaar voor zijn. Echter heeft het winterzwemmen van afgelopen seizoen ook een zware tol getrokken op de staat van ons wedstrijdbad. In overleg met onze technische partners hebben we gekeken naar de mogelijkheden met betrekking tot het onderhoud. Maar helaas kunnen we geen andere conclusie trekken, dan dat het noodzakelijke onderhoud niet nog een jaar uitgesteld kan worden. Met pijn in ons sportieve hart moeten wij helaas aangeven dat het winterzwemmen dit jaar niet plaats kan vinden. We vinden het ontzettend jammer en hadden het graag anders gezien. Maar helaas hebben wij geen andere keus.”

advertentie