Op de foto: Anne-Ruth, Rhodé, Amy, Lysette, Tjerk en Loura Hardeman. Gemaakt op 13 juni 2022 op het Wekeromse Zand.
Op de foto: Anne-Ruth, Rhodé, Amy, Lysette, Tjerk en Loura Hardeman. Gemaakt op 13 juni 2022 op het Wekeromse Zand. Dianne Hardeman

Bekijk alle inzendingen voor de zomerfotowedstrijd

Recreatie Tips van de redactie

EDE De variatie is jaarlijks groot en om al lekker in een vakantiestemming te komen, is het prettig scrollen door zomerse foto’s van plaatsgenoten. Alle inzenders maken kans op een plekje in de Ede Stad.nl/Bennekoms Nieuwsblad.nl, eeuwige roem én een waardebon van 200 euro van Veda Bikes in Ede. 

Ook deelnemen is heel eenvoudig, lees hier enkele voorwaarden en tips en trucs.  

29 juli 2022. Onze dochter Juliette is voor het eerst op een strand ('s Gravenzande). Ze is helemaal onder de indruk van de golven, het zand, de schelpen.... ze vindt het geweldig.
Op de foto staat onze zoon Rick, hij draagt de vuurtoren van de Cocksdorp op Texel.
Deze foto is 10 mei gemaakt in Willemstad Curacao tijdens vader dochter trip.
Hier zie je een van de vele street-art kunstwerken in de wijk Otrabanda, waar wij heel wat kilometers hebben afgelegd.
Deze foto is gemaakt in de Binnenveldse Hooilanden.
Deze foto is gemaakt op 28 juni 2022 in het Edese bos. Eef Van der Zijden: ,,Mijn man Koen Wildenbeest loopt iedere ochtend om 06.10 uur met onze hond Teun. Hierna gaat hij naar zijn werk. Ik lig dan nog in bed, maar kreeg deze superfoto! Dit zijn mijn liefdes!.
Deze foto is gemaakt door Carla Scheppink. ,,Ik ben erg blij met deze foto, jullie ook?
Janna Kuiper: ,,Deze foto is gemaakt vanaf mijn dakterras. Hij is voor mij bijzonder vanwege de prachtige kleuren.
Janna Kuiper: Deze foto is gemaakt tijdens een fietstocht in Ede. De foto is voor mij bijzonder omdat ik dit natuurverschijnsel nog nooit gezien heb en met mij vele anderen niet.
Janna Kuiper: ,,Deze foto is gemaakt tijdens een fietstocht over de hei op de Veluwe. 
Ik vind de foto zo bijzonder omdat het de natuur prachtig weer geeft.
Diana Broek: ,,Noorwegen juni 2022. Wat een geweldig ruig land! Sneeuwbuien, ijs, harde wind, maar ook zonnebrand. In drie weken tijd vier jaargetijden gezien en beleefd.
Gefotografeerd in Ede noord, juni 2022. Yvon van der Veen: ,,Het gaat zo slecht met de insecten en dergelijke en daarom ben ik zo blij dat ik ze dan zie! Deze platbuikvrouw was een belevenis, haar lijf is zo groot als mijn pink. En gelukkig voor mij ging ze even poseren voor mij.
Deze foto is genomen in juni 2022 in Gray op de camping Longue Rive. Eva Beems: ,,We zaten heerlijk te borrelen bij de camper toen er opeens een geweldige wolk te zien was, met het licht van de ondergaande zon leek het wel een vuurwolk!
Henny Heesakkers: ,,Deze foto is gemaakt vanuit m'n luie stoel in de tuin. Ik vind deze foto heel bijzonder met de mooie blauwe zomerlucht.
Anne van Rheede-de Weerd: ,,Deze foto is gemaakt in Oxford, Engeland. Gemaakt op the Quad (rangle) van het gezichtsbepalende Christ Church College. We hadden genoten van de Evensong in Christ Church Cathedral en toen we buitenkwamen om 19.00 uur stond de zon laag en deze scheen prachtig over 'the quad'. Het beeld in de centrale vijver, tussen de lelies, het water uit de fontein wat door de wind wordt opgestoven... 
Onze zoon is als universitair docent verbonden aan dit college. Elke keer als we er zijn is de magie voelbaar van de combinatie van al die eeuwen, van het toen en het nu en het later.
Deze foto is 2 juni gemaakt in de Kasteeltuinen van Arcen en je ziet een deken van waterdamp die deze waterbron in nevelen hult. Elly Jansen: ,,Ik vind het mysterieus en tegelijkertijd  rustgevend.
Elly Jansen: ,,Deze foto is 2 juni gemaakt in de Kasteeltuinen van Arcen en je ziet een Thais vissershuis. Je maakt een trip around the world in eigen land.
Elly Jansen: ,,Deze foto is 2 juni gemaakt in de Kasteeltuinen van Arcen en je ziet 1 van de watervallen bij de Adventure minigolf. Wat een mooi avontuurlijk aangelegde (mini)golfbaan tussen de watervallen.
Grady van Voorst: ,,Deze foto is genomen bij het zwembad bij ons appartement in Kralendijk op Bonaire. Lig ik lekker op mijn bedje na een warme MTB-tocht,  komt deze jongen bij mij zitten. Weg rust!!!
Grady van Voorst: ,,Deze foto is gemaakt in de binnenlanden van Bonaire op de blauwe MTB-route. 
Bijzondere ervaring, bloed heet, lekke band van cactusdoorn, (gelukkig tublesband, is op pompen en weer verder) en klimmen en dalen over zandpaden en rotsen.
Foto genomen op Texel op camping Kogerstrand vanuit de caravan.
Jan Stam: ,,Deze foto is gemaakt in Camogli een kustplaatsje aan de kust van Ligurië (Italië) op 12 juni 2022. Deze boulevard is prachtig met de mooie kleuren van Italië. Hier zijn we geweest met een boottocht vanuit Genua, ook al een parel om te bezoeken. Wij zijn dus helemaal weg van Italië.
Paul van der Vegt: ,,We kwamen uit de lift en waren overweldigend door het uitzicht. Boven de wolken schijnt de zon! Foto is gemaakt op 30 juni in Saalbach, Oostenrijk.
Zomer aan de Rijn, begin juli. Rägel Altherr: ,,In de Uiterwaarden aan de Veerweg in Wageningen vond ik deze Zoetwaterschelp in het ondiepe water. Voor mij een geschenk van de natuur, net als zwemmen in de Rijn, wat ik als kind al deed 
maar dan  in Zwitserland, waar ik opgegroeid ben. De Rijn is een levensader zoals alle rivieren…
Ik zou graag willen,dat we  
 voorzichtig, respectvol  en geïnteresseerd met het water en zijn bewoners  omgaan. Er is een wereld te ontdekken…
Jeannette van Roekel: ,,De foto is genomen met mijn mobiel, vanuit de auto. We maakten een tocht langs de kust van Spanje richting Argelers-sur-mere.
Cor van der Mooren: ,,De foto genomen aan de Weissensee in de Algau. k kom hier al 14 jaar en blijf het mooi vinden.
Wilma Roelofsen: ,,Deze foto van een prachtige palmboom is door mij gemaakt in Torremolinos in de week van 8 tot en met 15 juni 2022. Dit was mijn allereerste vliegvakantie van mijn leven.
En in diezelfde week mocht ik ook nog eens 5 0kaarsjes uitblazen. Telkens als ik deze foto terug zie, zit ik weer na te genieten.
Afbeelding
Jacques Steenkamp: ,,Mijn vrouw (Soretha) en ik zijn op 4 juli naar het Kröller-Müller Museum geweest om te ontspannen. Ik nam deze foto bij een van de tentoonstellingen in de Beeldentuin waarover men kan wandelen. De zon achter mijn vrouw en de groothoek maakten deze foto aantrekkelijk voor mij. Ik nam hem met mijn iPhone 12.
Jacques Steenkamp: ,,Hier is een foto van mijn vrouw Soretha. We gingen op 4 juli naar het Kröller-Müller Museum om te ontspannen. Ik nam deze foto in de beeldentuin. Ik hou van foto's met een mooie weerspiegeling en veel kleur. Deze foto heeft dat voor mij. Ik nam deze foto met mijn iPhone 12.
Jacques Steenkamp: ,,Afgelopen maand hadden we een kamp met een aantal jongeren van onze kerk (Maranathakerk in Lunteren) Op een middag ging de zon onder op de plek waar we kampeerden bij Giethoorn en de jongeren waren aan het punteren op het water. De kleuren van de zonsondergang en de energie van de jongeren in het silhouet spraken mij aan. Ik maakte de foto met mijn iPhone 12.
Marcella Lagerweij : ,,Deze foto is gemaakt op zondag 10 juli tijdens een avondwandeling op de Edese heide. De schapen zijn aan het genieten en ik ook! Van een mooie zomeravond, de natuur, rust, weids uitzicht, lekker weer en een prachtige zonsondergang.
M.A. van der Schaft: ,,Ons favoriete eettentje, beachbar il Segreto in Vrsar (Kroatië), waar we keer op keer van de prachtige zonsondergangen genoten hebben in de maand juni.
Nanny Hamzah: ,,Deze foto heb ik gemaakt vanuit een rondvaartboot in Haarlem. Ik zag daar in de verte een man van de rand van de brug een sprongetje maken om te gaan zwemmen.
M.A. van der Schaft: ,,We waren in juni weer eens terug in Vrsar (Kroatie) om van de mooie zonsondergangen te genieten. Ze zijn daar altijd heel bijzonder.
Marijke van der Schaft: ,,Deze foto is gemaakt in juni 2022 in Vrsar. Wij komen er graag vanwege de fascinerende zonsondergangen.
Hasan Alkhalil: ,,Deze prachtige foto's vanaf het balkon van rookvliegtuigen die dicht bij elkaar vlogen.
De foto is gemaakt tijdens een fietstocht op woensdag 13 juli in een weiland naast het Merwedekanaal in de buurt van Arkel. De schapen zochten bescherming tegen de zon door onder deze kar te kruipen.
Zomers samenspel van zon, water en groen. G. Liefting: ,,Foto is gemaakt in onze tuin op zaterdagavond 16 juli.
Jan Stam: ,,Deze foto is genomen in Genua op 11 juni. Het is het mooiste plein van Genua, het Piazza Raffaela de Ferrari. Het heeft alles wat een Italiaans piazza moet hebben. Mooie gebouwen, standbeeld en een prachtige fontein die 's avonds prachtig verlicht is.
Liefting: ,,Verfrissende zomer kleuren in de tuin. Deze foto is op maandagmorgen 18 juli gemaakt in onze tuin tijdens het sproeien van de planten.
Remona Kerssies: ,,Middenin het prachtige natuurgebied de Biesbosch aangemeerd met onze gehuurde blokhutboot. Alle gemakken bij de hand en ondertussen kijken naar reeën, bevers, vogels en naar de dobber van de vishengel. Een absolute aanrader, toevoegen aan de bucket list!
Op de foto Romee Evers uit Ederveen, ze zit er helemaal klaar voor. De hoed en zonnebril zijn gepakt, want ze gaat op vakantie naar Domburg.
J. Landman: ,,De foto is afgelopen weekend gemaakt in het zwembad van mijn dochter. Zomervakantie en zomergevoel, lekker even gek doen met de kinderen. Drie generaties handstand: oma, dochter en kleindochter.
Ouddorp 11 juli 2022. Hond Nora bouwt een zandkasteel. Het resultaat mag er zijn!
Vandaag in Harderwijk, heerlijk gevaren met broers en zus, prachtig ondergaande zon met windmolens.
Na een droge periode eindelijk weer regen!
Deze foto is gemaakt tijdens mijn dagelijkse ritueel van wandelen met mijn hondjes in de bossen rond Otterlo.
Deze foto is genomen vanuit de haven van eiland van Maurik tijdens onze vakantie in juni. 
Het is een mooie zonsondergang. 
Mooie kleuren en rode gloed en kabbelend water eronder en de mooi speelse lucht. 
Hij is genomen in juni tijdens onze heerlijke boot vakantie. 
Het is voor mij bijzonder omdat het rust geeft en het een geweldig effect heeft op het water en in de lucht. 
Een prachtige foto die laat zien hoe mooi de natuur is en kan zijn.
Na een droge periode eindelijk weer regen!
Deze foto is gemaakt tijdens mijn dagelijkse ritueel van wandelen met mijn hondjes in de bossen rond Otterlo.
Heerlijk op de Nieuwkoopse Plassen, relaxen bij weinig wind. Tijd genoeg om bij te praten.
Deze foto is genomen in de dierentuin in Arnhem. 
Ik was er al jaren niet geweest. 
Hij is gemaakt tijdens mijn vakantie in juni. 
Deze foto vind ik bijzonder omdat de vlinders groot zijn en ik heel dichtbij kon komen. Ze bleven gewoon zitten. 
Ook de kleuren vind ik fantastisch. 
Dit zou een mooie poster kunnen zijn.
Deze foto's zijn op 1 juni 2022 in Pustec, Albanie genomen. De reisleider was met mevrouw in gesprek. De foto's zijn 9 seconden achter elkaar genomen. Het spontane en tegelijk verlegen giegeltje komt juist extra tot zijn recht door de foto ervoor.
Een prachtige zonsondergang vanaf Restaurant Meielisalp in Leissigen in Zwitserland terwijl ik samen met 2 vriendinnen, één uit Nl en één uit CH geniet van een voortreffelijke maaltijd!
Luuk Evers uit Ederveen voor het eerst een middagje zwemmen in het bosbad in Lunteren! En wat geniet 'ie!
Zo lui als een……..varken.
Tijdens onze wandeling op zondag 24 juli kwamen we in het Veldhuizerbos in Ede deze 3 stadsvarkens tegen.
Deze foto is gemaakt op 20 juli 2022 'roze woensdag' van de Nijmeegse vierdaagse. We liepen ter hoogte van Wijchen/Alverna lekker in het ochtend zonnetje. Het was toen 06.57 uur en waren ongeveer 2 uur onderweg. Mooi om iedereen aan hetzelfde doel mee te zien doen, wat een goede sfeer en bijzondere ervaring! Ik liep voor de eerste keer mee en dankzij de vele trainingen vooraf, heb ik 'm uitgelopen en het kruisje in ontvangst mogen nemen!
Foto gemaakt in Dellach im Drautal (Oostenrijk).
Deze foto is 8 mei gemaakt (moederdag), terwijl wij een vader dochter trip maakten naar Willemstad Curacao en deze foto als een teken van liefde naar haar toestuurde. Hier zie je de hartjesslotjes bij de beroemde Pontjesbrug.
De foto is gemaakt in juni in Groenland in het plaatsje Ilimanaq. Jan Brouwer: ,,Een bijzondere bestemming. De foto toont door wind verweerde huisjes in een dorpje met slechts 40 inwoners.
Deze foto is 1 juni gemaakt in Kasteeltuinen Arcen. Hier maak je een trip around the world in eigen land.
Prachtig aangelegde kunstige thema tuinen.
Dit schattige Fiatje cinque cento stond naast de Cattedrale di San Lorenzo in Genua. Foto is gemaakt op 11 juni. 
De eerste keer  dat wij Genua bezochten. Onze schoondochter heeft ons de mooie plekjes laten zien omdat zij daar geboren en getogen is.
Deze foto is op 27 juli 2022 gemaakt in de wei bij mijn zusje en zwager in Ederveen. Op de foto staan de koe en haar jonge drinkende kalf.
De foto is voor mij bijzonder omdat ik mij afvraag of wij dit beeld in de toekomst nog veel zullen zien en of er nog wel ruimte is in Nederland voor hobbyboeren.
Relaxen met de Zomerpuzzelkrant van Ede Stad!
De foto is genomen op 16 juli 2022 in Veere. Op de foto staan Cato en Feija van Dijk genietend van het mooie weer en de vakantie in Zeeland.
Waterpret met opa in het geweldige Bosbad Lunteren.
Heerlijk genieten met je boot en 's avonds genieten met de fiets in de natuur bij Kinderdijk.
Deze foto is gemaakt in de vakantie op 28 juli 2022 en gemaakt in  Vrouwenpolder (Zeeland) op het strand. Op de foto staat mijn moeder die op het strand loopt. Voor mij is het landschap/lucht bijzonder, 
omdat ik dit niet dagelijks zie.
Eind juni waren we in Zuid-Limburg, hier bij het blotevoetenpad Brunssum. Sibe en Hylke de Vries gaan met hun heit Sytze over een spannend parcours, het was prachtig aangelegd en ze hadden veel plezier.
Op de foto ziet u een heerlijk plaatje van het kamperen op zijn Zweeds. Terwijl er op de voorgrond een hamburger gebakken wordt op het kampvuur, spelen onze jongens, Freek en Koen een spelletje vier op een rij….natuurlijk bij een prachtig meer. De foto is genomen op camping Tiveden nabij Tived in Zweden.
Met al onze kinderen en kleinkinderen naar Rovign Kroatië geweest om ons 40-jarig huwelijksjubileum te vieren. Opa plaagt zijn kleindochter Liss, maar Liss plaagt opa terug.
Met al onze kinderen en kleinkinderen naar Rovign Kroatië geweest om ons 40-jarig huwelijksjubileum te vieren. Opa plaagt zijn kleindochter Liss, maar Liss plaagt opa terug.
Nooit rustende senior-vrachtwagenchauffeur Henk Versteeg weet waar een prijs-vakantie begint!
Zoals de dame op de vlag zwaaien wij tijdens de jaarlijkse buurtbarbecue naar de lezers van Ede Stad. Groetjes vanuit het allerleukste straatje (steegje) in Lunteren.
Deze foto heb ik gemaakt op 24 juli 2022 op de berg bij Annenheim. Eerst met de kabelbaan omhoog en wandelend terug naar het middelstation komt dit mooie uitzicht voorbij met dit prachtige uitzicht op de Ossiacher See (Karinthië, Oostenrijk).
Hierbij een foto die ik in de afgelopen weken maakte. Het laatste daglicht gevangen boven de Maas in Maashees.
19 juli, 2.38 uur ‘s nachts. Zonder lichtvervuiling onder de sterren de mooiste verhalen vertellen en te horen krijgen.
Deze foto is gemaakt op een warme zomerdag afgelopen juli. Al fietsend in de vroege ochtend op het Mosselsepad reden we langs een groep ruiters. Dit gaf een mooi zicht, tijdens de opgaande zon.
Foto is genomen 19 juli 2022 om 21.45 uur. Ondergaande zon op Terschelling (west aan zee). Foto is voor mij bijzonder omdat ik met mijn overleden vrouw vaak op Terschelling ben geweest.
Op dit moment genieten we van de laatste vakantiedag met ons gezin van 12 op Rhodos. Bijgaand een  foto van onze zoon Niels op het strand bij zonsondergang. Niels is de gangmaker van het stel. Altijd vol humor!
Op bezoek bij onze dochter in Zweden. Samen een vlot bouwen, avondpret!
Deze foto heb ik gemaakt in Zweden, vlakbij ons vakantiehuis Vastra tio. Prachtige zonsondergang wat een rust, en heerlijke zwemlocatie voor de kids.
Deze foto is gemaakt op onze laatste vakantiedag vanuit Italië op 4 augustus. We zijn halverwege gestopt op een doorreiscamping in Duitsland met een mooi meertje. Op de foto staat vader Dennie die zijn zoon Jesse Kelderman de lucht in gooit.
Deze foto heb ik genomen in San Fedele in Italië. Bij deze Siciliaanse Pina was ik uitgenodigd om te eten. Zij heeft haar pasta op een houtkachel gekookt. Met 40C buiten. Als je goed kijkt staat er achterin links nog een originele Pizzaoven uit Sicilia.
De foto is gemaakt op 25 juli. Onze dochters zijn zichtbaar aan het genieten van het prachtige blauwe water van de Soca rivier in Slovenië.
Op deze prachtige zomerdag laat Amy, Berry brugvrees uit in het Luntersebos.
Deze foto is door mijn dochter gemaakt op 29 juli op de ochtend van de terugreis naar Nederland. Bij zonsopkomst hangen de wolken nog in het dal van het Bregenzerwald in Oostenrijk na een flinke regenbui in de nacht.
Deze foto is gemaakt in Portugal tijdens onze 8 daagse wandeltocht langs de Atlantische kust. De Rota Vicentina hebben wij gelopen vanaf Zambujeira do Mar tot Cabo de Sao Vicente. Deze prachtige molen kwamen we onderweg tegen. De prachtige kleuren wit en blauw, de huisjes met de rode daken, het sprak mij enorm aan. Vandaar dat ik deze foto gemaakt heb.
Deze foto is gemaakt op vrijdag 5 augustus net na de zonsopkomst in Oostenrijk tijdens onze mtb tocht bij de Kreuzjöchlsee op 1700 mtr hoogte. Dit is voor ons een bijzondere foto omdat wij zo vroeg  het meer helemaal alleen voor onszelf hadden.
De foto is gemaakt op 2 augustus in de binnentuin van abdij Koningsoord in Arnhem. Even wat nachtjes logeren bij de zusters in een fijne omgeving.
Droogte op 29 juni 2022. Ik sta met mijn voeten op de toen al zeer droge grond in de Camargue in zuid Frankrijk. Kenmerkend voor de zomer van dit jaar.
Onze zomervakantie sloten we af in Parijs. Wat een bouwwerk en zo immens groot. Maar op deze foto lijkt de Eiffeltoren niet te misstaan in Madurodam. Op de foto staat onze zoon Boris.
Ook onze dochter in Parijs met de Eiffeltoren op de foto. De Eiffeltoren is immens maar op de foto lijkt het alsof we in Madurodam zijn
We waren 30 mei 2022 op Sardinië en gingen met een boot de eilandjes in de buurt bezoeken. Bij een van die eilandjes, la Maddalena, lag dit bootje. Fantastisch!
Onze dochter Phebe deelt haar broodje met ezel Zoë tijdens een ezelwandeling in de Achterhoek op 25 juni.
In juli waren we op vakantie in Egmond aan Zee. Ondanks de rolstoel konden we bij Schoorl toch een stukje het strand op met de rolstoel. Ons motto is: kijk wat er wél kan… en gewoon gaan met die banaan!
advertentie
advertentie