Vanochtend werden flyers met de nieuwe routes uitgedeeld in de huidige reizgerstunnel van station Ede-Wageningen
Vanochtend werden flyers met de nieuwe routes uitgedeeld in de huidige reizgerstunnel van station Ede-Wageningen Spoorzone Ede

Opening nieuw station Ede-Wageningen: dit verandert er vanaf 23 februari

15 februari 2024 om 16:06 Verkeer en vervoer Tips van de redactie Nieuw station Ede

EDE Het nieuwe station Ede-Wageningen wordt komende vrijdag 23 februari in gebruik genomen. Hierdoor veranderen er enkele dingen voor reizigers. Hieronder lees je de belangrijkste veranderingen die voor jou van toepassing zijn.

Ten eerste rijden er geen treinen van komende dinsdag 20 februari vanaf 1.00 tot en met vrijdag 23 februari 5.00 geen treinen van en naar station Ede-Wageningen. Dit in verband met de laatste afrondende werkzaamheden. Reizigers kunnen in deze periode gebruik maken van bussen die ingezet zijn door de NS en RRReis.

TOEGANG NIEUWE STATION

Vanaf 23 februari opent het nieuwe station. Vanaf dan is het station niet meer via het Noordplein en de huidige reizigerstunnel bereikbaar. Het nieuwe station kan op twee manieren betreden worden. Ten eerste kan de reiziger het station inlopen via de hoofdingang aan de kant van de Akulaan. Daarnaast kan je het station betreden vanaf de zijde van het Akoesticum/Frisopark via perron 1. 

VERTREK BUSSEN

Het huidige busstation is niet meer in gebruik na 23 februari. Vanaf dan zullen de bussen vertrekken vanaf het nieuwe busplein bij de Akulaan, aan de zuidkant van het nieuwe station.

BEREIKEN STATION VOOR KISS&RIDE EN TAXI’S

De huidige plekken voor de kiss&ride en taxi’s verdwijnen bij de opening van het nieuwe station. Deze plekken verplaatsen vanaf dan naar het nieuwe busplein aan de Akulaan.

BEREIKEN STATION ALS FIETSER

Fietsers kunnen vanaf 23 februari hun fiets stallen in de nieuwe bewaakte fietsenstalling aan de zuidkant van het station. Deze stalling is te bereiken via de helling vanaf het Zuidplein of vanaf het fietspad Doctor Hartogsweg. Fietsen kunnen hier de eerste 24 uur gratis gestald worden. De fietsenstalling biedt plaats voor 6.000 fietsen. Daarnaast komt aan de noordzijde van het station, achter de Frisokazerne, een tijdelijke onbewaakte fietsenstalling.

Het is vanaf 23 februari niet meer toegestaan om fietsen te plaatsen op het Noord- of Zuidplein. Op 27 februari worden de fietsen die hier nog staan verwijderd door de gemeente. Het Noordplein wordt vanaf dan gebruikt als werkterrein voor de sloop van het oude station en de bouw van de Westtunnel: een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel. De oude/huidige reizigerstunnel is dan ook niet meer begaanbaar.

BEREIKEN STATION MET DE AUTO

Het huidige P&R-terrein blijft voorlopig nog in gebruik. Reizigers kunnen hier hun auto parkeren en vervolgens via perron 1 het nieuwe station inlopen.

ROUTEKAART

Op de onderstaande routekaart zijn de nieuwe routes voor het bereiken van het nieuwe station afgebeeld. Meer informatie over de opening van het nieuwe station Ede-Wageningen en diens bereikbaarheid kan je hier vinden.


De routekaart voor het nieuwe station Ede-Wageningen 

Spoorzone Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie