Afbeelding
Henk van IJken

Mogelijk nieuwe vervoerder en verbeteringen voor Valleilijn

9 oktober 2019 om 15:17 Verkeer en vervoer

EDE De concessieperiode voor de huidige vervoerder van de Valleilijn, de treindienst tussen Ede-Wageningen en Amersfoort, loopt in december 2021 af. Vanaf dan tot 2036 gaat mogelijk een nieuwe vervoerder de Valleilijn rijden. De keuze voor de vervoerder hangt af van de inschrijving bij de openbare aanbesteding. Gedeputeerde Staten hebben het programma van eisen vastgesteld zodat de voorbereiding van de aanbesteding kan starten.

De kwaliteit van de Valleilijn is de afgelopen jaren sterk verbeterd, volgens de provincie. ,,Onder andere door de opening van nieuwe stations, de aanschaf van twee nieuwe treinstellen en de realisatie van toiletten op stations. De basis is goed en de huidige dienstregeling is daarom ook het uitgangspunt in de nieuwe concessie."

NIEUW UITERLIJK Wel worden nog een aantal verbeteringen doorgevoerd, zo komen er meer stewards in de treinen en alle stations krijgen een kaartautomaat. De overkoepelende merknaam RRReis voor het openbaar vervoer in Oost-Nederland wordt ook toegepast op de Valleilijn. De treinen krijgen een nieuw uiterlijk en ook de binnenkant wordt vernieuwd. Verder komt er actuele reisinformatie over aansluitende bussen en treinen in de treinen.

BELANGRIJKE VERBINDING Jan van der Meer, namens het college van Gedeputeerde Staten: ,,De Valleilijn is een goedgebruikte spoorlijn en een belangrijke verbinding tussen de Randstad en Food Valley. De kwaliteit is goed, maar het kan altijd beter. Dus ik verwacht straks bij de aanbiedingen weer verbeteringen te zien. Met name op gebied van meer service voor de reiziger, innovatie en duurzaamheid." Een van de innovaties is een nauwkeuriger reizigerstelsysteem waarmee alle in- en uitstappers kunnen worden geteld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie