Afbeelding
Gemeente Ede

HatchTech Group eerste bedrijf Food and Businesspark

10 september 2019 om 17:07 Zakelijk

EDE De HatchTech Group is het eerste bedrijf dat zich vestigt op het nieuwe Food and Businesspark in Ede. CEO Tjitze Meter en wethouder Willemien Vreugdenhil tekenden op dinsdag 10 september de reserveringsovereenkomst.

Het Food and Businesspark wordt een duurzaam bedrijventerrein, gericht op voedsel producerende en verwerkende bedrijven. Willemien Vreugdenhil, wethouder Economie: ,,De HatchTech Group past in het profiel van het park en is een waardevolle aanvulling op het Edese bedrijfsleven."

De HatchTech Group ontwikkelt op onderzoek gebaseerde producten voor de incubatie en de eerste levensfase van kuikens. Het bedrijf werkt aan nieuwe innovaties zoals geslachtsidentificatie binnen het ei en verticale landbouw. Tjitze Meter, CEO van de HatchTech Group licht toe: ,,De belangrijkste reden voor HatchTech Group om het Food and Business park als nieuwe locatie te kiezen, is dat we ons hierdoor midden in Food Valley vestigen. Dit sluit naadloos aan op onze activiteiten. Wij werken al lange tijd samen met Wageningen Universiteit. Door een eigen research-broederij op de nieuwe locatie, kunnen wij ons onderzoek nog beter uitvoeren en deze samenwerking nog beter vormgeven. Daarnaast zijn de centrale ligging in Nederland en de goede bereikbaarheid over de weg en via het openbaar vervoer erg belangrijk voor onze collega's, klanten en partners."

De werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe pand starten naar verwachting begin 2020.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie