Rotonde Molenstraat-Telefoonweg.
Rotonde Molenstraat-Telefoonweg. L. Langeveld

Fietsers krijgen meer de ruimte op de vernieuwde Telefoonweg

23 juli 2020 om 18:10 Verkeer en vervoer

EDE De herinrichting van de Telefoonweg is gepland tussen februari en juli volgend jaar. Dit gaat gebeuren in het kader van het programma Levendig Centrum en het Fietsplan. ,,Het is van belang dat de herinrichting van de weg op tijd begint om de afspraken met Warmtenet na te komen en vertraging op uitvoering van het programma Levendig Centrum (opeenvolgende projecten) te voorkomen”, laat het college weten.

Gerard van Wijk

De werkzaamheden betreffen de weg vanaf de rotonde aan de Molenstraat tot en met de kruising Stationsweg. ,,We maken de Telefoonweg mooier, groener en veiliger. De weg blijft niet langer een doorgaande route. Fietsers krijgen meer ruimte. Ook planten we er bomen, zodat de weg beter past bij de rest van het vernieuwde centrum, zoals de markt. Ook past de straat beter bij het Kuiperplein zodra dat vernieuwd is.” Via de Telefoonweg bereikt bestemmingsverkeer het centrum. Omdat de Parklaan, in de toekomst, en de ontwikkelingen rond het nieuw te bouwen station Ede-Wageningen de verkeersstromen veranderen, is de Telefoonweg niet langer nodig voor doorgaand verkeer. De snelheid gaat van 50 naar 30 kilometer per uur. De herinrichting van de Telefoonweg is een van de maatregelen om het centrum van Ede te verlevendigen. Eerder werden het marktplein, Doelenplein, Doelenstraat en de Grotestraat onder handen genomen.

In de aanbestedingsdocumenten is voor de Telefoonweg een plafondbedrag van 1.670.000 euro opgenomen voor de uitvoering van de werkzaamheden. Daar komt 45.000 euro bij voor werkzaamheden van de aannemer tijdens de ontwerpfase. Door de raad is een projectkrediet van 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. De herinrichting van de Telefoonweg is gegund aan de firma Dusseldorp te Lichtenvoorde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie